Tippek frissítő nyári italokhoz

Barátnős estére vagy épp hétvégi partira készülsz? A Bonami segítségével elhozzuk neked a nyár hangulatát néhány nagyszerű recepttel!

Mit szólnál egy finom gyöngyöző borhoz kevés gyümölccsel díszítve? Két buborékokkal teli koktél mellett egy szuper mártogatós receptet is adunk. Íme, hűsítő ötleteink nem csak nyárra!

Pink Spritz
Ez az ital tele van imádnivaló friss eperrel! Nagyon dekoratív és mindössze néhány alapanyagra lesz szükséged, amelyeket beleöntesz egy jéggel teli borospohárba, eperrel díszíted
és már kész is vagy. A vendégek el lesznek ragadtatva!

Hozzávalók:
• 50 ml gin (Gordon’s Pink) • 50 ml citromos limonádé • 25 ml Prosecco
• eper a díszítéshez
• jégkocka

Így készül:
1. Tölts meg egy nagy borospoharat jéggel!
2. Add hozzá a gint, limonádét és Proseccot! 3. Végül díszítsd apróra vágott eperrel!
TIPP: Ha szeretnéd lenyűgözni a barátaidat, az alkohol mellé készíts ízesített vizet is, mert az rendszeres folyadékbevitel ilyenkor nagyon fontos! Egy kancsó vízhez adj néhány epret és
mentalevelet!

Passion Fruit Prosecco
Egy szuperizgalmas koktél egzotikus és illatos gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
• 20 ml Cointreau
• 100 ml Prosecco
• fél passiógyümölcs • jégkocka
Így készül:
1. Tegyél jégkockákat egy alacsony pohárba!
2. Add hozzá a Cointreau-t, a Proseccot, és vájd bele a passiógyümölcs felét!

TIPP: Ha még érdekesebbé akarod tenni az italt, az epret előzetesen fagyaszd le jégkockákban, vagy adj hozzá kis menta leveleket!

Tippek tapasokhoz
Az italok mellé készíts rágcsálnivalót házilag! Néhány szendvicsnek, vagy tapasnak és zöldségválogatásnak biztosan örülni fognak vendégeid. A Proseccos italokhoz mi lehetne jobb választás, mint ropogós grissini rudacskák sonkába tekerve? Ehhez egy finom mártogatós avokádóból, friss paradicsom és apróra vágott sajt dukál. Mindez egy vágódeszkán tálalva nagyon jól mutat!

Grissini prosciuttoval és avokádó mártással

Hozzávalók:
• Grissini
• olasz prosciutto sonka • 1 db avokádó
• 1 szál újhagyma
• 2 db koktélparadicsom • 60 g krémsajt
• só, bors
• koriander
• mogyoró a díszítéshez

Így készül:
1. Tekerd körbe a grissiniket sonkával!
2. A meghámozott, félbevágott avokádót, a krémsajttal együtt tedd egy magasabb falú edénybe és botmixer segítségével keverd össze, majd ízlés szerinti fűszerezd a krémet!
3. Ezután add hozzá a finomra vágott újhagymát és a felkockázott paradicsomot is. Apróra szelt mogyoróval díszítve, kevés korianderrel meghintve tálalhatod.
A recepteket Romana Böhmová gasztroblogger készítette.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

Megosztom