Romantikus esküvői teríték kisebb lagzikhoz

A világjárvány miatt sokan döntenek úgy, hogy kisebb létszámú esküvőt tartanak. Ha csak a fiatal párhoz legközelebb álló rokonok és barátok vesznek részt az esküvőn, akkor igazán meghitt hangulatú lesz az összejövetel. Ha te is kisebb esküvőt szeretnél tartani, meríts inspirációt a Bonami tippjeiből a romantikus stílusú, néhány főnek megterített esküvői asztalhoz.

Egyszerűség mindenekelőtt

Nincs nagy dolgokra szükség ahhoz, hogy lenyűgöző legyen az esküvői teríték. Egy-két asztal és néhány szék elegendő. Válassz minőségi anyagokból készült, letisztult forma- tervezésű darabokat, melyek függetlenek a trendektől. A lekerekített asztalok és székek nagyon elegánsnak tűnnek (nem csak a fotókon).

Elegendő hely

A kényelmes étkezéshez legalább 60 x 40 cm helyre van szüksége minden embernek. Hat székhez válassz egy legalább 90 x 160 cm méretű, téglalap alakú asztalt. Teríts rá egy egyszerű, fehér abroszt, és két, egymással összefonódó asztali futót, mokka és púderrózsaszín színekben.

Tálalás gyengéd színekkel

Ne ess túlzásba a tányérok színeivel, a fehér porcelán hangsúlyos színű élekkel nagyon jól mutat, lapos- és mélytányéron és a desszertes tányér esetében is. A kancsókra és a poharakra is igaz az, hogy a kevesebb néha több. Teremts nem túlzó, hanem éppen jó luxus hangulatot a réz- vagy aranyszínű evőeszközökkel!

Elegáns szalvéták

Ne feledkezz meg a textil szalvétákról sem! Válassz minőségi anyagból készült darabokat. A len szalvétákkal például rusztikus hatást kelthetsz az asztalon. Ne vesződj sokat a szalvéták összehajtásával, kösd át őket egyszerűen szalaggal. Az esküvői névtáblákat is tedd a terítékre. Az asztali illemtan alapjairól ide kattintva olvashatsz bővebben.

Dekorálj okosan!

A romantikus légkör a részletekben rejlik. Tegyél az asztali futókra néhány gyertyatartót gyertyával és kisebb virágvázákat, amik nem akadályozzák a kilátást. A nagyobb vázákat az asztalvégekre tedd, ahol nem zavarnak, viszont eleganciát visznek az esküvői asztalra.

Édességek stílusosan

Az édességes büféasztal az esküvői lakoma egyik központi helyszíne. Az ünnepi torta igazán jól mutat egy szép tortaállványon. A többi desszertet tedd egyszerűbb tálcákra és tányérokra. Tegyél még gyertyatartókat és virágdíszeket is az asztalra, hogy igazán stílusos környezetben beszélgethessenek a lagzi vendégei.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!

Megosztom