Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál 

 

 

 

 

 

2021. szeptember 10-12.
Gödöllői Királyi Kastély és Alsópark 12.

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál idei kiemelt témája az „Érzékeny Bolygó”, ami egyúttal egy különleges vándorkiállítás címe is. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott szabadtéri kiállítás a vizet, mint legértékesebb természeti kincsünket mutatja be. Az Érzékeny Bolygó kiállítás szeptember elején debütál Gödöllő főterén.

A fesztiválon 6 vetítési helyszínen az elmúlt időszak legjobb hazai és nemzetközi természetfilmjeit tekinthetik meg a látogatók. Központi szerepet kap „David AttenboroughVilága”, amivel a kiváló természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.


 

 

 

 

 

 

A Trash Art Magyarország évek óta a fesztivál egyik legsikeresebb kísérőrendezvénye. A hulladékból készült szobrok száma – közel 40 – az eddigi legtöbb, amit Gödöllőn láthatott a nagyközönség. A szobrok témája Magyarország nagyvadjai. A művészek előtt álló feladat nem kisebb volt, mint bemutatni ember és természet érzékeny viszonyát, egymásra utaltságát.

A fotókiállítások is állandó elemei a háromnapos eseménysorozatnak. A Varázslatos Magyarország 2021 fotókiállítás hazánk legjobb természetfotósainak munkáit mutatja be, míg az Ember és Természet diák fotópályázaton a következő fotós generáció ígéretes tehetségeit ismerheti meg a közönség. Végül igazi különlegességnek ígérkezi a Tájodüsszeia 2021 fotókiállítás.

A fesztiválon a filmművészet, a szobrászat és a fotóművészet mellett idén a mozgás művészete is megjelenik mind modern tánc, mind észobrok formájában.

A gyerekek több új, ismeretterjesztő, szemléletformáló programon is részt vehetnek. Többek között rájuk vár a KOPÓ nyomkereső applikáció, a 360 fokos filmnézés, a Klímasátor, az őszi Bioblitz (fajleltár), az Érezd a vadont! kalandpark, a PET Kupa Műanyag Műhelye, a MÜMÜ és kipróbálhatják milyen VR szemüvegen keresztül a világ.

A fesztiválon már hagyomány, hogy a pénteki nap a diákoké, ilyenkor helyi és környékbeli iskolákból érkeznek osztályok, hogy a szakmai kiállítók programjain részt vehessenek. Ezen a napon, délelőtt 9.00-tól Zöldforgó Élménynapon is kipróbálhatják magukat a gyerekek, amelynek része 10.00-tól az Alma Együttes koncertje. Míg 11.30-tól Gryllus Vilmos zenél a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – Vadonleső sátor előtt.

A hétvége a családoké, amikor a programkavalkádot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki.

 

 

 

 

 

 

 


A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol hazánk 10 nemzeti parkja mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és programjait.

Az esemény összes programja ingyenes!

Szeretettel várják Gödöllőn, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon!

Megosztom