Megjelent az augusztusi Családi Lap!

Utolsó hónapjába érkeztünk a nyárnak, érdemes átgondolni, mi mindent vártunk tőle, mi minden teljesült, mi minden kell még beleférjen az augusztusba.

Akadt, aki belevágott, mert volt lehetősége, bátorsága és kitette a lábát a határainkon kívülre. Manapság szinte azt is mondhatjuk, kilépett a komfortzónájából. Hiszen bő egy éve a négy fal között kellett feltalálni magunkat, és a külföldre utazás most is sok tényezőtől nehezített, nem is beszélve az anyagiakról. Tesztek, kitöltendő, idegen nyelvű nyomtatványok, telefonok, biztosítás, maszkviselési szabályok egy másik országban: kell ez nekünk? – kérdezhetnénk. Vagy inkább maradjunk itthon, legyünk óvatosabbak, különben is bőven van mit felfedezni csodaszép hazánkban is? Pihenni is van lehetőség, és a komfortzóna elhagyására is, ha már e köszöntőben arról van szó…

És miért jó egy kicsit másképp lenni? Kilépni a megszokásból és a biztonságból? Komfort és kockázat cikkünkben erre keressük a választ, és utánajárunk milyen evolúciós gyökerei vannak mindennek.

Ha pedig tényleg üdülnénk még augusztusban és annyira kalandvágyók vagyunk, hogy kisbabával, vagy éppen kempingben – két cikkünk is számos hasznos információt tartalmaz mindehhez.

Amennyiben csak arra vágyunk, hogy végre elmehessünk múzeumba a nagy bezárások után, érdemes előtte elolvasni a múzeumpedagógiáról szóló írásunkat, és aztán felnyalábolni az egész családot.

 

Megosztom