Lakberendezési tippek Bitay Andi környezettudatos bloggertől

Bitay Andi szívügye a tudatos életmód, a fogyasztás csökkentése, a fenntarthatóság éa minimalizmus. Évek óta ezen témákat körbejárva vezeti blogját, a Maison-t. Andi tavaly egy önálló felületet is létrehozott az otthon kialakításának bemutatásra, Kacatmentes otthon néven, amit az azonos nevű Podcast csatornája előzött meg. Most a kis otthonok berendezéséhez ad a Bonami segítségével néhány hasznos tippet.

 

Kis tér nagy lehetőségek

 

Hárman élnek egy picike városi lakásban, ami nagyon jó gyakorlóterep arra, hogy minden nap alkalmazza a tudatosságot, a halmozástól és pazarlástól-mentes életmódot. Otthonuk egyben Andi munkahelye is, aki szabadúszó tartalomgyártó. A járvány új kihívást hozott, hiszen immár nemcsak ő, hanem a férje is otthonról dolgozik, miközben többnyire a kisfiúk is ott van velük. Az otthon szerepe így még inkább felértékelődött a mindennapjaikban. Nagy odafigyeléssel válogatja
a bútoraikat és gondos tervezés előzi meg minden új kiegészítő és bútordarab megvásárlását.

 

A cél a funkcionalitás

 

Andi mindenben keresi a rejtett lehetőségeket. Fontosnak tartja, hogy mielőtt egy új bútordarab érkezik otthonába, biztos legyen abban, hogy az többféle felhasználási lehetőséget kínál és évekig jó szolgálatot tesz a család számára. Az elmúlt évben egy Karup Design kanapét választott otthonukba. A dán kanapé egyszerre tölti be az iroda, a fekhely és a nyugalom szigete funkcióját egy-egy hosszú nap után.

 

Miért szereted ezeket a termékeket? 

Beszédes a könnyed vonalvezetés, a letisztult skandináv stílus és a természetes, fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagok azonnal megfogtak. Eléggé pici lakásban élünk, ahova nem szerettem volna semmilyen súlyos vagy annak tűnő bútort behozni  – meséli Andi.

 

Milyen tipped van azoknak a családoknak, akik épp egy kis lakást rendeznek be?

„Nem szabad kétségbeesni a kevés négyzetmétertől. Tekintsünk rá úgy, mint egy nagyszerű kreatív kihívásra. Először azt kell átgondolni, hogy melyek azok a dolgok, amire valóban szükségünk van, amiket szeretünk és használunk. A fő életteret, mint például a nappalit, ne használjuk tárolásra! Igyekezzünk minél szellősebben berendezni, hogy tágasabbnak hasson. Ha van rá lehetőségünk, keressünk többfunkciós, átalakítható bútorokat, például kinyitható kanapét, vagy lehajtható asztalkát.” – tanácsolja Andi.

Megosztom