Hol vásárolhatunk biztonságosan karácsonyra?

Covid-megfelelőségi Tanúsítványt kapott a Mammut és az Arena Mall

Jó hír a karácsonyi ajándékbeszerzések előtt, hogy az elmúlt napokban Magyarországon elsőként, két budapesti bevásárlóközpont, a Mammut és az Arena Mall is elnyerte a Safe Asset Group nemzetközi ellenőrző szervezet biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi TanúsítványátMindkét bevásárlóközpont szigorú előírásokat teljesített annak érdekében, hogy a nemzetközi sztenderdek szerint isfelkészüljön a koronavírus járvány kockázatainak kezeléséreHa karácsonyi bevásárló körútra indulunk, nagyon fontos, hogy figyeljünk a biztonságunkra is!

Rendkívüli jogrend, kijárási tilalom, bezárt szabadidős létesítmények – csak néhány kifejezés azok közül, amelyek meghatározzák mindennapjainkat a koronavírus idején. Ennek ellenére az élet nem áll meg, az emberek, amíg tehetik, nem szívesen mondanak le a szükséges árucikkek beszerzéséről vagy szeretteik megajándékozásáról. 

Nem is jöhetett volna rosszabbkor a koronavírus járvány második hulláma, hiszen küszöbön a Black Friday, közeleg a karácsony, az év vége mindig egy felfokozott időszak, ami a bevásárlásokról is szól. Ezért különösen fontos, hogy a járvány ellenére minderre a lehető legbiztonságosabb körülmények között kerülhessen sor.

Érthető, ha most mindenki a járványveszély kockázatait szeretné csökkenteni és erre alkalmas vásárlási helyszínt keres. Nekik is segít a biztonságos kereskedelmi létesítményekellenőrzésével foglalkozó nemzetközi szervezet, a svéd Safe Asset Group magyarországi felmérése, amely a megmérettetésre önként vállalkozó budapesti bevásárlóközpontok körében a Covid-megfelelőséget vizsgálta.


A budapesti
Mammut és az Arena Mall – Magyarországon egyedüliként – teljesítette a nemzetközi szervezet szigorú elvárásait. A Covid-megfelelőségi Tanúsítvány azt igazolja, hogy mindkét bevásárlóközpont körültekintően felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére. A karácsonyi ajándékbeszerző körút során érdemes olyan helyszíneket választanunk, ahol nemzetközileg is elismert, célzott intézkedésekkel segítik elő a minél biztonságosabb vásárlást.

A koronavírus járvány elleni küzdelem jegyében a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokban, összhangban Magyarország Kormányának intézkedéseivel, az alábbi biztonsági szabályok vannak érvényben:

1. A maszkviselés a bevásárlóközpontok egész területén kötelező, a vásárlók több üzletben és maszkértékesítő ponton is beszerezhetnek maszkokat.
2. Kézfertőtlenítőket helyeztek ki az épületek forgalmasabb pontjain, ezeket rendszeresen utántöltik.
3. Padlómatricák kerültek kihelyezésre a biztonságos távolság betartása érdekében.
4. Az egy időben a liftekben tartózkodók számát a lift méretéhez igazodóan limitálják.
5. Az érintkezések ritkítása és a távolságtartás céljából a pihenőszigeteket megszüntették.
6. A látogatók által kiemelten használt területeken naponta legalább háromszor, szükség esetén azonnali fertőtlenítő takarítást végeznek.
7. A látogatók által gyakran érintett felületeket (kilincsek, felvonógombok, korlátok, csaptelepek, mozgólépcsők gumikorlátai stb.) fokozott gyakorisággal fertőtletik.
8. A rendszeres fertőtlenítés szigorú osztályozási rendszer szerint, több fázisból épül fel: előzetes tisztítás, fertőtlenítőtakarítás, záró fertőtlenítés.
9. Az épületeket rendszeresen és a szokásosnál gyakrabban átszellőztetik.
10. A megfelelő távolságtartás és a biztonságos vásárlói környezet megteremtéséért a bevásárlóközpontok a területükön üzemelő üzletek felé részletes ajánlásokat dolgoztak ki, melyek betartásában a bérlők aktív közreműködését kérik.

Vásárlóinknak a széles árukínálat mellett most a legfontosabb a biztonságos vásárlás, különösen azért, mert a karácsonyi ajándékbeszerzési szezon még csak most kezdődik. A Mammut és az Arena Mall is kiemelt figyelmet fordít a vírusveszély csökkentésére, ezért nagyon örülünk, hogy mindkét bevásárlóközpontunk megkapta a nemzetközi Covid-megfelelőségi Tanúsítványt. Reméljük ezzel segíteni tudunk mindazoknak, akiknek vásárláskor is a biztonság az első – fogalmazott Balla Erna, a Mammut és az Arena Mall bevásárlóközpontokat irányító NEPI Rockcastle csoport magyarországi üzemeltetési vezetője.

Megosztom