Háromezer családhoz jut tartósélelmiszer

Komárom-Esztergom megyében a járvány második hulláma alatt.

15 millió forintot adományozott a SUEZ WaterTechnologies &Solutions Hungary Kft.

Budapest, 2020. szeptember 28. – Az oroszlányi székhelyű SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft. 15 millió forintot adományozott a Magyar Vöröskeresztnek.  A világ egyik legjelentősebb ultraszűrő víztisztító membránokat előállító gyára 3000 nélkülöző családot támogat ebből az összegből. Az adomány segítségével a Magyar Vöröskereszt tartósélelmiszereket tartalmazó segélycsomagokat állít össze és oszt szét Komárom-Esztergom megye több településén.  

A koronavírus-járvány második hulláma szeptemberben hazánkat is elérte. A Magyar Vöröskereszt továbbra is folytatja azokat a tevékenységeit, melyekkel a járvány hatásait szeretnék enyhíteni. Ennek keretében hónapok óta osztanak tartósélelmiszer és tisztasági csomagokat szerte az országban. A támogatás kivétel nélkül olyan nélkülöző családokhoz kerül, akiknek a megélhetése, napi szintű boldogulása a járvány hatására veszélybe került. Ebben a segélyezési folyamatban nyújt segítséget a SUEZ Water Technologies & SolutionsHungary Kft kiemelkedő pénzadománya, mely a vállalat székhelyéül szolgáló megyében segíti a helyi közösségeket. 

A cég az anyagi támogatás mellett önkéntesekkel is segíti a csomagok célba juttatását Tatabányai és Oroszlányi járásokban. A lisztet, száraztésztákat, konzerveket és hüvelyeseket tartalmazó csomagok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kiszolgáltatott családok felkészülhessenek a téli hónapokra és az esetleges többletkiadások esetén legalább az élelmiszerre ne kelljen költeniük. 

„A koronavírus-járvány megjelenése óta megannyi család megélhetése lehetetlenült el. A családoknak szánt csomagokkal szeretnénk partnerek lenni a társadalmi felelősségvállalásban. Adományunk a Magyar Vöröskereszt hálózatán keresztül tud eljutni az arra rászoruló Tatabányán, Oroszlányon és környékén élő családokhoz.” – mondta Ferencz Ádám, gyárigazgató.

“A SUEZ nagymértékű adományával a közvetlen környezetében élő, a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat szeretné támogatni a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. A kiosztott élelmiszercsomagok segítségével a Komárom-Esztergom megyei nélkülöző családok könnyebben vészelhetik át az előttünk álló hónapokat.” – mondta el Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adománykezelésért felelős szakmai vezetője. 

A SUEZ Water Technologies &Solutions Hungary Kft. három telephellyel rendelkezik (Tatabánya, Budapest és Oroszlány). Az oroszlányi gyárban ultraszűrő víztisztítő membránokat gyártanak a létfontosságú víz újrahasznosítására. A cég tiszta vizet kínál a jövő generációjának. Az oroszlányi membrángyártó üzemet 2002-ben adták át. Azóta az oroszlányi cég által gyártott egyedülálló csúcstechnológiával a gyár termékei a világ minden részére eljutnak.

Megosztom