Film Béres Józsefről

A Béres csepp atyjáról készült, A FELTALÁLÓ című film mindenki számára örökérvényű üzenettel szolgál

Az id. dr. Béres Józsefről, a Béres csepp megalkotójáról tavaly bemutatott, fordulatokban gazdag A feltaláló című alkotás üzenetével a jelenlegi nehéz helyzetben is erőt ad. A filmet március 26-án este újra megnézheti a Duna Televízió csatornáján!

Ha kimondjuk: Béres, minden magyar ember ugyanarra gondol. A különleges cseppekre és annak megalkotójára, a legendás feltalálóra: id. dr. Béres Józsefre. Arra az emberre, aki bár hosszú utat járt be, élete során sok harcon ment keresztül, és sok küzdelmet vállalt, mindvégig kitartott a célja mellett, amely az emberek egészségének védelme és a gyógyítás volt. Ennek az elhivatottságnak és erőn felüli küzdelemnek állít emléket Gyöngyössy Bence A feltalálócímű alkotása, melynek megható képkockáin keresztülnemcsak a híres magyar feltaláló életútjába, hanem a nevével egybeforrott legendás készítmény, a Béres csepp megszületésének történetébe is betekintést nyerhetünk.

Filmelőzetes: https://www.youtube.com/watch?v=5TYDBidOa5I

Bár a film cselekménye a 60-70-es években játszódik, üzenete örökérvényű, és mindannyiunk számára erőt adhat ebben anehéz időszakban is, amikor az egészségünk védelme, a hitünk megerősítése és az utolsó pillanatokig való kitartás mindennél fontosabb. Talán sosem voltak ennyire aktuálisak id. dr. Béres József – a filmben is felcsendülő szavai:

„Csak azt tudnám minél többekkel megértetni: sokkal könnyebb az egészségünket megvédeni, mint betegségből felépülni.”

A feltaláló izgalmas, érzelmes, lebilincselő alkotás, időnként szatirikus humorral fűszerezve. A forgatókönyvet Béres Klára Cseppben az élet című könyve alapján Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna Balázs Béla-díjas alkotók írták. Az id. dr. Béres Józsefet alakító, Jászai Mari-díjas Gáspár Tiboron kívül olyan kiváló színművészek láthatók a filmben, mint Huszárik Kata, Székely. B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, TrokánPéter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt.

A film 2021. március 26-án este 22 óra 20 perctől látható a Duna Televízió csatornáján. A Magyar Örökség Díjjal, Széchenyi-díjjal és Magyar Köztársasági Érdemrenddel is elismert id. dr. Béres József kutató 15 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, 86 éves korában hunyt el.

Megosztom