ELSŐ ALKALOMMAL RENDEZNEK AQUATLON ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOT MAGYARORSZÁGON

Mátraalja ad otthon hazánk első aquatlon OB versenyének 2020. augusztus 15-én!

Az aquatlon a multisport egyik legegyszerűbb és leginkább elérhető formája. A sportág úszás és futás számokból áll, rendszerint két vagy három szakaszból. Az éves ITU (International Triathlon Union) Aquatlon Világbajnokság hivatalos versenytávja 2,5 km futásból, 1 km úszásból és 2,5 km futásból áll. Az úszás történhet medencében vagy nyílt vízben egyaránt.

Az idei évben első alkalommal rendeznek országos aquatlon bajnokságot Magyarországon. Az I. Mátra Aquatlon OB futam a Három Mozgás Vízi- és Szabadidősport Egyesület (3M VSE) főszervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős államtitkárságának fővédnökségével és a Magyar Triatlon Szövetség szakmai partnerségében valósul meg. Az aquatlon sportág futás és úszás versenyszámokból áll.

Az idei év nyara különleges a sportág hazai történetében, hiszen első alkalommal nyílik mód OB futam megrendezésére. A versenynapra 2020. augusztus 15-én kerül sor a heves megyei Vég-tó partján Ecséden.

Az I. Mátra Aquatlon országos bajnokságot a Három Mozgás Vízi- és Szabadidősport Egyesület (3M VSE) szervezésében jön létre, melyen előnevezéssel lehet indulni. A helyszíni nevezés a rajt előtt 1 órával zárul. Az esemény fővédnöke Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Czene Gábor, az I. Mátra Aquatlon OB futam szervező bizottságának elnöke kiemelte: „Több százan adták már le eddig is nevezésüket az idei év egyik különleges szabadtéri sportrendezvényére. Bízom benne, hogy mi szervezők is sikerrel vesszük majd az akadályokat, nem csak a versenyzők.”

Duatlon, triatlon, aquatlon, quadratlon?

Az aquatlon egyfajta minitriatlonnak tekinthető, mivel az aquatlon versenyek ugyanazokat a távolságokat fedik le, mint a triatlon, csak kerékpáros szakasz nélkül. A duatlon jelenti a kerékpározást és a futást, a quadratlon úszás, kerékpározás, futás, kajakozás versenyszámokból áll. Az aquathlon kiváló módja a kezdő atlétáknak a multisport világába való belépéshez. A kerékpáros szakasz kihagyásával egyszerűbbé és logisztikailag könnyebb a verseny lebonyolítása.

Megosztom