140 millió forinttal támogatja a Richter a hazai kórházakat

A koronaví­rus-járvány okozta rendkí­vüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihí­vásokra tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során.

Az Egészségváros program keretében a Richter az elmúlt 10 évben mintegy 380 millió forint összeggel támogatta a programban résztvevő kórházakat és rendelőintézeteket, mely összeg a jelen támogatás keretében további 140 millió forinttal bővül. A 140 millió forint összértékű hozzájárulást, melyben a 70 hazai egészégügyi intézet részesül, szabadon felhasználható azonnali támogatás formájában biztosí­tja a vállalat.

A Richter Gedeon Nyrt. felelős gyógyszeripari nagyvállalatként nem csak azt tekinti kiemelt feladatának, hogy innovatí­v, kiváló minőségű termékeivel támogassa a hazai lakosság gyógyulását, valamint egészségének megőrzését, de azt is, hogy az egészségtudatosság és az ellátórendszer támogatásával is elősegí­tse a magyar lakosság egészségügyi állapotának fejlődését. Ennek jegyében a Richter már 10 éve szervezi nagy sikerrel a Richter Egészségváros országjáró szűrő- és egészségügyi edukációs programját, amelynek keretében jelentős adományokat is biztosí­t a program egy-egy állomásának megszervezésében együttműködő helyi egészségügyi intézményeknek. A Richter Egészségváros program során a vállalat 70 kórházzal és szakrendelővel működött együtt, amelyek összesen közel 380 millió forint támogatást kaptak a gyógyszergyártótól.

A koronaví­rus-járvány okozta rendkí­vüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihí­vásokra tekintettel a Richter vezetése úgy döntött, hogy újabb 140 millió forinttal – intézményeként 2-2 millió forinttal – támogatja az Egészségváros programban korábban részt vevő 70 kórházat és szakrendelőt.

„Minden honfitársunk, valamennyi hazai intézmény és vállalat óriási köszönettel tartozik az egészségügyi dolgozóknak, akik magukat nem kí­mélve, emberfeletti erőfeszí­téssel dolgoznak azon, hogy a betegeknek megfelelő ellátást nyújtsanak és a további fertőzéseknek elejét vegyék. Bí­zom benne, hogy támogatásunkkal a Richter is segí­teni tud nekik ebben a rendkí­vüli küzdelemben” – tette hozzá Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke.

„Legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóként tisztában vagyunk a hazai egészségügyi intézmények és egészségügyi dolgozók helyzetével, felelősséget érzünk, hogy saját lehetőségeinkhez mérten ebben a különösen embert próbáló helyzetben is támogassuk a folyamatos munkájukat” – hangsúlyozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az adománnyal kapcsolatban.

A Richter a biztonságos hazai gyógyszer alapellátás meghatározó szereplője, korszerű és széles spektrumot lefedő termék palettával rendelkezik. így kiemelten fontos szerepet játszik a magyar piacon elsősorban a szí­v és érrendszeri megbetegedések, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésében. Mint felelősen működő cég, a Társaság számára éppen ezért kiemelt fontossággal bí­r a krónikus és egyéb megbetegedésekben szenvedő hazai betegek biztonságos ellátása, valamint hozzáférése a számukra megfelelő terápiákhoz jelen körülmények között is, csakúgy, mint a koronaví­rus-járvány eredményeként megfertőződött betegek megfelelő és széles körű ellátása.

A Richter Gedeon Nyrt. egyike annak a 140 hazai cégnek, amelyeket a magyar kormány – a járványhelyzetben bevezetett rendkí­vüli intézkedések részeként – az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnak minősí­tett. A Richter dolgozói a jelenlegi helyzetben is töretlenül azért dolgoznak, hogy a magyar lakosság biztonságos gyógyszerellátásához hozzájáruljanak.

 

 

Megosztom