Segí­tse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronaví­rus elleni harcát!

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhí­vást.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhí­vást, az összegyűjtött alapot pedig a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra, a hatékony tájékoztatásra és felkészí­tésre, valamint az érintett közösségekkel való együttműködésre fordí­tják majd.
Az akcióhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, aki március 30-ig várja az adományokat, amivel döntően a járványra való hazai felkészülést támogatja majd.
A hazai adománygyűjtés célösszege 5 millió forint, amelyet döntően az itthoni felkészülésre fordí­tanak, egy kisebb részével pedig a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segí­tik majd. A humanitárius szervezet a felkészülésre és a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, éppen ezért az adományokból befolyt összeget lakossági tájékoztatásra és információs kiadványokra, továbbá egészségügyi eszközök, védőmaszkok és védőruhák, lakosságot segí­tő védőfelszerelések, valamint fertőtlení­tőszerek beszerzésére fordí­tják.
• Adományozni az alábbi felületen lehet:
http://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/felkeszules-a-koronavirus-ellen/

Megosztom