Élő biciklilánccal az esélyegyenlőségért

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület immár 8. alkalommal, mintegy 70 fővel – látássérültekkel és segí­tőikkel – vág neki a 220 km-es Balaton körnek.

Az egyesület 2011-ben szervezte meg első tandemes kerékpártúráját látássérültek részére a Balaton körül. Tette ezt azzal a céllal, hogy a vak emberek számára felejthetetlen élményt és sport teljesí­tményt szerezhessen.

Mára ez az esemény igazi esélyegyenlőségi mozgalommá vált, hiszen a kezdeményezés nemcsak sportértéket hordoz magában, hanem figyelemfelkeltő kampány is lett évről évre. Ebben az évben 8. alkalommal augusztus 15. és 20. között kerül megrendezésre az a kerékpáros esemény, ahol a résztvevők 24 tandemkerékpárral, szólóbringákkal kerülik meg a Balatont, közel 70 fővel. Útjuk során emlékfát ültetnek, megismertetik látássérült barátaikat a táj szépségeivel, történelmi emlékeivel, művészeti bemutatót tartanak a Balatonalmádi Borfesztivál szí­npadán, polgármesteri hivatalok és a környéki civil szervezetek képviselőivel találkoznak, í­gy teljesí­tve azt a célkitűzést, hogy terjesszék minél szélesebb körben az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságát.

Idén egy különleges eseményt is szerveznek a túra során: augusztus 19-én, 14.30-tól Fonyódon, a környékbeli bringásokat egy flash mobra invitálja az egyesület, amikor egy hosszú élő bicikliláncot alkotva erősí­tenék kezdeményezésük fontosságát. Erre a programra lehet jönni kerékpársal, kerekesszékkel, és egyéb motor mentes kereken guruló járgánnyal.
Az idei túra fővédnökei: Gajdos Tamás műsorvezető és Csuri Ferenc paralimpikon úszó. A túra örökös tiszteletbeli fővédnöke: Horváth Lajos Laller, Dakar motorversenyző.

2018. AUGUSZTUS 14. ÉS 19. KÖZÖTT LÉGY BíRHOL A VILíGBAN CSATLAKOZZ VIRTUíLISAN TANDEMTÚRíHOZ!

Használj bármilyen, emberi erővel hajtott közlekedési eszközt (bringa, handbike, kerekesszék, roller, görkori…), csatlakozz Facebookon az eseményünkhöz és gyűjtsd velünk a kilométereket! A tekerések vagy gurulások alkalmával készí­ts egy képet magadról úgy, hogy látszódjon az eszköz is, amivel mész, és pár szó, valamint a megtett kilométer kí­séretében töltsd fel ehhez a poszthoz hozzászólásként. Ha van valamilyen GPS rögzí­tő kütyüd, appod, akkor a mért táv linkjét is becsatolhatod, de ez nem kötelező!

2018. augusztus 19-én, Fonyódon, a rekordkí­sérletünk helyszí­nén élőben fogunk bejelentkezni és megtudhatjátok, hány kilométert gyűjtöttünk össze közösen, az esélyegyenlőség jegyében!
A km-gyűjtők között 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki 2018. augusztus 22-én.

FONTOS, HOGY CSAK AZ AUGUSZTUS 14-19. KÖZÖTT GURULí“K KILOMÉTEREIT TUDJUK FIGYELEMBE VENNI, ÉS A SORSOLíSON IS CSAK ŐK INDULHATNAK!

Megosztom