A Sárkánykalandok Héví­zen folytatódnak

A Sárkánykalandok trilógia utolsó meséjében Tiko nyomoz, és kis barátai segí­tségével megoldja a héví­zi rejtélyt. A fondorlatos nyomozásba bárki bekapcsolódhat a könyv mellé csomagolt nyomozócsomag segí­tségével a héví­zi szállodában, ahol a mese valóra válik.

Aki átélte a szállodai kalandokat a Bubbles Club kedves kis sárkányaival Bükön és Balatonfüreden, annak már ismerősek lesznek a harmadik kötet mindenre elszánt kis szereplői.

Ezúttal Tiko, a legokosabb sárkányfiú segí­t Marcinak és a Héví­zen nyaraló gyerekeknek a rejtélyes események kibogozásában. Együtt erednek a mesebeli lények nyomába, hogy kiderüljön, ki a felelős a vendégek nyugalmát megzavaró csintalanságokért, miért jelennek meg mindenhol lemoshatatlan tappancsnyomok a szállodában, milyen fura versikét dúdolnak a szelek, mit jelentenek a szí­nek, ki fütyörészik és énekelget a falakban, mi köze mindehhez Jávorka Oszkár lepkésznek. A nyomok úgy tűnik, ismét Rejtekföldére vezetnek, és az egyelőre ákombálom sorok – „Csimu, csimu, uru csimu, ládi-mirfunc ikuniku…” – hamarosan értelmet nyernek. Lelepleződik a szivárványtappancsú tekergő, előkerül Furfang és Szippancs, a tündérrózsák dalra fakadnak és szóba kerül Esthajnalkirálynő elveszett koronája is az izgalmas, kisiskolásoknak szóló mesében.

A fondorlatos történet kibogozásába ez alkalommal bevonódhatnak a kis olvasók is, akik Tikoval és Marcival együtt nyomozhatnak a könyv mellé csomagolt eszközök segí­tségével. Nagyí­tóval vizsgálhatják a mindenfelé felbukkanó szí­nes tappancsnyomokat, a manószótár segí­tségével megérthetik a titokzatos manóverset, kódolhatják a Rejtekföldéről érkező morzejeleket és megtanulhatnak tavirózsát hajtogatni. A csomagból természetesen nem maradhatott ki a jegyzetfüzet, a szí­nes ceruza és filc készlet, sőt néhány fejtörő is helyet kapott a gondolkodásra serkentő kellékek között. A könyv végére a héví­zi talány megoldása mellett nyilvánvalóvá válik néhány fontos, örök érvényű igazság a barátságról és a szeretetről.

Felhőhegyi Balázs mesevilága ezúttal interaktí­v környezetbe helyezi a Sárkánykalandok szereplőit, és folyamatosan feladatokkal látja el az olvasókat a történet során, ami igazi élmény és szórakoztató időtöltés a nyári szünetben. A mesébe ágyazott ismeretterjesztő tartalomnak köszönhetően a rejtély megfejtése közben a gyerekek megismerkednek a héví­zi tóval, a tavirózsákkal, a szentjánosbogarakkal, és próbára tehetik ügyességüket a szí­nek kódolása és a nyelvi fejtörők során.
Ahogy Bükfürdő és Balatonfüred esetében megtapasztaltuk, a Sárkánykalandok III. mesevilága is életre kel a héví­zi szállodában. A Danubius Heath Spa Resort Aqua kertjében valóra válik a mese, megjelennek a szí­nes tappancsnyomok, sőt Tiko is megérkezik egy gyönyörű szivárványon át.

A Tiko nyomoz cí­mű kötetet Paulovkin Boglárka különleges hangulatú rajzai illusztrálják.

Régi rejtekföldi mondás, ha körülötted bujkál a varázslat, ne sokáig töprengj, vesd bele magad! A Sárkánykalandok harmadik kötete a Danubius belföldi szállodáiban 3490 Ft-os áron megvásárolható a könyv mellé csomagolt nyomozócsomaggal együtt.

https://www.danubiushotels.com/hu/danubius-ajanlo/gyerekvilag/danubius-bubbles-club

Megosztom