3 TIPP A TÖKÉLETES OLASZOS KíVÉHOZ

íme Márkosi Balázs Nespresso kávénagykövet különleges kávés tippjei.

1. Kávézz mediterrán módra!

A mediterrán országokban nagy hagyománya van az igazi, jéggel készült jegeskávénak és a növényi italos változatoknak is. A görögök például frappét, felhabosí­tott, jéggel lehűtött tejeskávét isznak. Olaszország kedvence a nyári kávézók shakeratója – az intenzí­v fekete jeges változata egy kis cukorral és jéggel, shakerben összerázva, illetve a mandulaitallal elkészí­tett jegeskávé.

2. Játssz a jéggel!

Ahogy hűl a kávé, úgy jelennek meg benne vagy épp tűnnek el a különböző í­zjegyek, ezért lehet más í­ze ugyanannak a kávénak forrón és jéghidegen. Ha egy igazán jó jegeskávét szeretnél, nagyméretű, legalább 30 grammos jégkockákra öntve készí­tsd el a kávét. A nagy jégkockák ugyanis rögtön bezárják az í­zeket, a maghőnek köszönhetően pedig nem vizezik fel a kávét.

3. Hűsí­tsd magad otthon vagy akár útközben is!

Ha rendelkezésedre állnak a megfelelő kiegészí­tők, otthon is percek alatt elkészí­theted a hangulatodhoz leginkább illő, mediterrán stí­lusú jegeskávédat. Ha útközben jegeskávéznál, például a italos palackban magaddal is viheted a nyári italokat.

A Nespresso most két Limited Edition kávét kí­nál azoknak, akik a kávétól az í­z-, illat-, és kávézási élmény mellett felfrissülést is várnak. Mindkét kávét Olaszország ihlette, és habár az Ispirazione Salentina és az Ispirazione Shakerato kapszulákhoz is készült egy-egy izgalmas kávérecept, mindkettő számos további módon elkészí­thető hidegen, de még akár melegen is.

Ispirazione Shakerato kapszulák

Melegen fogyasztva: ha a jól megszokott reggeli kávéhangulatot keresed, akkor espressoként, vagy cappuccinoként készí­tsd el a kapszulát .

Hidegen fogyasztva: először tegyél 3 g cukrot egy shakerbe, majd készí­ts 40 ml kávét, és öntsd rá először azt, hogy könnyebben felolvadjon a cukor. Ez után rakd bele a jeget is (3x30g) és jól rázd össze őket. Már kész is az igazi olasz hangulatot idéző Caffé Shakerato.

Ispirazione Salentina kapszulák

Melegen fogyasztva: a tökéletes í­zharmóniáért ristretto-ként készí­tsük el, és adjunk hozzá egy kevés mandalaitalt vagy tejet és egy kis cukrot is.

Hidegen fogyasztva: tegyünk a pohárba jeget (2x30g), majd mandulaitalt, a tetejére pedig rétegezzünk cukorszirupot, és végül 25 ml kávét. Tálaláskor érdemes üvegpoharat használni, abban mutat a legszebben a rétegezett Caffé alla Salentina.

Olasz életérzés testközelből – akár hűvösebb időben is

A Nespresso új, Olaszország inspirálta kávéi jég nélkül, melegen fogyasztva új, izgalmas oldalukat mutatják meg, ezért érdemes kí­sérletezni az Ispirazione Shakerato és Ispirazione Salentina kapszulákkal! Az olasz í­zvilágú kávékkal pedig most könnyedén a csizma formájú országba repí­theted magad – szó szerint! A Nespresso nyereményjátékával ugyanis Te is eljuthatsz Olaszországba. Ehhez vásárolj legalább 2 doboz Nespresso Limited Edition kávét, és vegyél részt az online játékban, hogy megnyerhesd a repülőjegy ajándékutalványt vagy a Nespresso ajándékcsomagok egyikét! Részletek: https://www.nespresso.com/hu/hu/nyari-nyeremenyjatek oldalon.

 

 

Megosztom