Indul a Kutyabarát Balaton szezon!

íœnnepélyes balatoni szezonnyitón Balatonlellén mutatták be a kutyásokat érintő újdonságokat, hogy megismertessék a gazdikkal a 2018-as sokszí­nű balatoni kutyás életet. A kutyatulajdonosok már tavaly is saját, számukra készült térkép segí­tségével keresgélhettek a kutyabarát szolgáltatások, lehetőségek között, idén már egy egész magazin lesz útitársuk a nyári kalandokban – természetesen kedvencük mellett.

A tavalyi Kutyabarát Balaton Élménykalauz most megújult formában segí­ti majd a gazdikat, de idén egy 72 oldalas ingyenes magazin mellékleteként jelentkezik. Az ország számos pontján megtalálható Kutyabarát Balaton Magazinban minden kutyatulajdonos megtalálja majd a maga számára hasznos tartalmat: cikkeket a kulturált és felelős kutyatartásról, interjúkat sztár gazdikkal, kutyás túraútvonalakat a Balaton mentén, de lesz benne receptrovat, kuponoldal, szállás-, étterem- és programajánló is.

A felelős gazdik, éljenek a világ bármely táján, fontos, közös ügynek tartják, hogy átadják az életérzést, amelytől ők gazdagabbnak érezhetik mindennapjaikat, de főleg, hogy példát mutassanak kutyás és nem kutyás közösségeknek egyaránt. Ezt vallja Sziládi-Kovács Tibor is, a Kutyabarát.hu és a Kutyabarát Balaton Élménykalauz alapí­tója. „Cserébe csak egy kis teret várnak a kutyások, ahol ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint nem kutyás társaik – csak ők kedvencükkel együtt. Ideje még inkább a Balatonban is gondolkodni, mostantól minden adott, hogy egy fantasztikus, közös nyaralást szervezzenek kedvenceikkel együtt, zökkenőmentesen” – mondta el a Kutyabarát Balaton Magazin kiadója.

„Nagyon szimpatikus számomra, hogy a Balatoni Kör szinte minden tagja csatlakozott a Kutyabarát Balaton projekthez, az egyesület tagjai kiemelten képviselik a balatoni régió gasztronómiai, borász és most már kutyabarát kultúráját – mondta el a sajtótájékoztató házigazdája, Barabás Évi, a Kutyabarát Balaton nagykövete. – Egyre többen keresik fel kutyával a Balatont és környékét, egyre több hely nyitott a kutyások felé, és idén már nem csak egy térképen lehet keresgélni a balatoni kutyás szolgáltatásokat, hanem az életmód magazinban számos hasznos információt meg lehet találni.”

Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal elnöke az eseményen hangsúlyozta, hogy munkájuk során kiemelt figyelmet fordí­tanak a felelős kutyatartásra, az állatvédelemre, ehhez kapcsolódóan több szakmai szervezetet, kezdeményezést is támogatnak, í­gy a Kutyabarát Balaton kampányt is. Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke bemutatta a szervezet munkáját, céljait, és azokat az élményeket, amelyeket a kutyával érkezőknek tudnak nyújtani a Balaton partján és annak környékén. Szintén idei, egyedülálló újí­tás, hogy a Művészetek Völgyében külön kutyabarát udvar várja majd a kutyával érkezőket, amelyről Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye általános igazgatója számolt be.

„A balatoni nyaralás előtt és alatt gondoljunk a vérszí­vó élősködők csí­péseinek elkerülését szolgáló termékek bekészí­tésére, használatára is, vagyis a szúnyogra, valamint az általa terjesztett szí­v- és bőrféreg elleni védekezésre. A szí­vférgességet sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint a már megbetegedett kutyát kezelni. A Bayer valamint az állatorvosok és a média 4 éve elkezdett figyelemfelhí­vó kampányainak eredménye, hogy a kutyás gazdik 80% -a tud a szí­vférgesség hazai jelenlétéről, 70%-uk pedig azt is tudja, hogy a szúnyog terjeszti a szí­vféreg lárváját, és a szúnyogcsí­pés repellens védelemmel megelőzhető” – mondta Dr. Lukács Zoltán, a Bayer Hungária Kft. kisállatklinikus szakállatorvosa, aki a észletesebben is beszélt arról, hogy egyáltalán nem elhanyagolandó a rendszeres állatorvosi szűrővizsgálatok jelentősége, valamint a megelőzés. Fontosnak tartotta felhí­vni a Balatonon nyaralók figyelmét arra, hogy a szúnyogoknak óriási szerepe van a szí­vférgesség és a bőrférgesség terjedésében, valamint arra is figyelmeztetett, hogy ennek a két tí­pusú, kutyára és emberre is veszélyes parazitózisnak milyen közegészségügyi vonatkozásai vannak.

A sajtóeseménynek a BL Yachtclub adott otthont, amely 2016-ban elnyerte az Év Kutyabarát Helye „Vidéki Étterem” kategória közönségdí­ját, és két egymást követő évben is balatoni különdí­jas lett.

Megosztom