A nyári bronzos bőr titka

Tombol a nyár, szikrázóan süt a Nap és mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni. Ehhez a vonzó megjelenéshez pedig ilyenkor szinte nélkülözhetetlen az igéző, bronzosan ragyogó bőr. Az AVON szépség szakértői ezúttal pár olyan praktikát gyűjtöttek össze nekünk, amit bevethetünk annak érdekében, hogy egész nyáron élvezhessük a napbarní­tott bőr látványát.

1. Barnuljunk fokozatosan

Kétségtelen, hogy az egészségesen és szépen lebarnult bőr lehet a nyár tökéletes „kiegészí­tője”. Azonban nem mindnyájunknak adatik meg, hogy nap, mint nap a hasát süttesse, vagy érzékeny bőre miatt kerülnie kell a napsütést, esetleg tart a leégés okozta káros következményektől. A barní­tó krémek és testápolók tökéletes megoldást jelenthetnek erre a problémára, segí­tségükkel fokozatosan barní­thatjuk bőrünket és adhatunk annak egy egészséges ragyogást, még akkor is, ha az irodában vagy az otthonunkban töltjük napjaink nagy részét. így magabiztosan bújhatunk nyári ruhadarabjainkba, büszkén megmutatva lebarnult bőrünket.

2. Használjunk bronzosí­tót a napcsókolta hatásért

A bronzosí­tó púderek hű társaink a nyári időszak alatt is, hiszen gyönyörűen ki tudják hangsúlyozni az egységesen lebarnult arcbőrt. A bronzos ragyogásért egy ecset segí­tségével vigyük fel a bronzosí­tót orcáinkra, majd az igazán napcsókolta hatás érdekében egy leheletnyit tegyünk a homlokcsontunkra, az orrunkra és az állunkra is, ezután alaposan dolgozzuk el, ezzel még jobban kiemelve bronzos bőrünket.

3. Hangsúlyozzuk ki barnaságunkat vibráló szí­nekkel

Nyáron szí­vesebben nyúlunk az élénkebb, vadí­tóbb szí­nekért, mí­g a sötétebb, komorabb árnyalatokat háttérbe szorí­tjuk. Nem is csoda, a feltűnő tónusok nem csak a jó időt idézik, hanem szuperül kiemelik a barna bőrt. Hangsúlyozzuk az ajkainkat egy izgalmas korall szí­nű ajakrúzzsal, majd izzó narancs vagy vakí­tóan fehér árnyalatú körömlakkal készí­tsük el manikűrünket. A megszokott fekete vagy barna szemceruzánkat és szemhéjtusunkat is nyugodtan cseréljük le erre az időszakra egy izgalmasabb türkizes, lilás vagy esetleg bronzos árnyalatra. így biztos, hogy még inkább érvényesül barnaságunk és szinte kirí­vunk a tömegből.

4. Gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről

A tökéletes csokibarna bőr elérése persze nem veszélytelen, nagyon fontos, hogy a megfelelő bőrvédelemről se feledkezzünk meg, hiszen bőrünk nem felejt, minden egyes leégés nyomot hagy rajta. Válasszunk bőrtí­pusunknak megfelelő SPF számú naptejet, a világos bőrűeknek érdemes a legmagasabb faktorszámút használniuk. Minden nap kenjük be magunkat napvédővel, még felhős időben is, napjában többször, ugyanis az UV sugarak 80%-a átszűrődik a felhőkön keresztül és az aktí­v ví­zparti tevékenységek során megkophat az előzetesen felvitt naptej réteg. Nem kell félnünk, ez nem azt jelenti, hogy a nyár folyamán nem barnulunk le, csupán hatékonyabban vehetjük fel a harcot és védhetjük meg magunkat a Nap káros sugarai és a leégés ellen.

 

Megosztom