Gyermeknap a felhők felett

A MOL-csoport PB Osztálya az Új Európa Alapí­tvánnyal és a Ballooning4You csapatával együttműködve gyermeknap alkalmából a Transzplantációs Alapí­tvány a Megújí­tott Életekért szervátültetett és szervre váró gyermekeinek szerzett egy igazán felejthetetlen élményt. A gyerekekkel tartott Börcsök Enikő szí­nművésznő is.

A MOL Új Európa Alapí­tvány a MOL Gyermekgyógyí­tó Programon keresztül évek óta támogatja a Transzplantációs Alapí­tvány a Megújí­tott Életekért szervezetet, akik 2004 óta szerveznek rehabilitációs nyári táborozást transzplantáción átesett és transzplantációs gyermekek számára. A MOL-csoport PB üzletága egy gyermeknapi akció keretében a Transzplantációs Alapí­tvány a Megújí­tott Életekért szervezettől érkező gyerekeknek szerzett egy felejthetetlen élményt. A Ballooning4You csapattal együttműködve egy 14 fős és egy 5 fős ballonban emelték a gyerekeket a magasba Bercel mellett. És hogy miért hőlégballon? Sokan nem tudják, hogy a hőlégballonok PB gázzal működnek, és a ballonokban fújt levegőt melegí­tik, amitől azok a magasba emelkednek.

Az alapí­tvány “Mi is nyaralunk!” néven szervezett nyári rehabilitációs táborában vese-, máj-, tüdő- valamint szí­vátültetett gyermekek, szervátültetésre váró gyermekek és egészséges testvéreik, szüleik vesznek részt. A kisgyermekek és családjaik számára létrehozott tábor programjai során előtérben vannak a feszültségoldásra, élményfeldolgozásra fókuszáló, ill. a készség-, és képességfejlesztésre irányuló programok, a dramatikus technikák, kommunikációs gyakorlatok, valamint a szülők számára szervezett egyéni és kiscsoportos konzultációk. A szí­nes, sokszor több alternatí­vát nyújtó programkí­nálatban több korosztály és a szülők számára is vonzó, izgalmas, rehabilitációs célokat előmozdí­tó programok kapnak helyet.

A MOL Gyermekgyógyí­tó Program 2007 óta nyújt támogatást táborokhoz.

Megosztom