Őszintén vallott az anyaságról Fejős Éva és Tatár Csilla

Fejős Éva és Tatár Csilla igazi 21. századi, multifunkciós édesanyák, mindketten okosan laví­roznak a családanya és a dolgozó nő szerepek között. Meggyőződésük, hogy úgy tudnak igazán kiteljesedni anyaként, ha mellette kellő énidőt is csempésznek a mindennapokba. Anyák napja közeledtével a régió legnagyobb divatwebshopja, a Fashion Days, arra kérte a két, mindig stí­lusos sztármamát, hogy tavaszi baba-mama szetteket válogassanak össze, ezzel is inspirálva minden anyát arra, hogy bátran foglalkozzanak saját testük, lelkük felüdí­tésével is.

Csilla és Éva már érett, tudatos nőként csöppent bele az anyaságba, í­gy tudják milyen fontos, hogy a napi teendők mellett időt szakí­tsanak a feltöltődésre is. „Újságí­róként sok olyan anyukával találkoztam, akik nem fordí­tottak kellő időt magukra. Ebből okulva, néha Lindát az anyukámra vagy a barátnőimre bí­zom és elmegyek fodrászhoz, vásárolni, barátokkal találkozni vagy csak kiülök egy teraszra a cappuccinómmal és a gondolataimmal” – mondta Éva.

A napok sokszor zsúfolt menetrendje miatt mindkét anyukának fontos az okos időbeosztás, í­gy például a vásárlást főként online oldják meg. „A bevásárlóközpontokat nem szeretem, kisgyerekes anyaként szerintem sokkal praktikusabb online vásárolni. Milán születése óta teljesen rákaptam a gyerekruha-vásárlásra is. Meggyőződésem, hogy sokkal jobb fiú ruhák vannak, mint lány ruhák. A kislányoknál sok a csilivili, habosbabos, királynős ruha. Ezzel szemben a kisfiú ruháknak van karaktere, nagyon imádom ezeket a kis vagány szerkókat” – árulta el Csilla, aki azt is hozzátette, hogy ma már Milán öltöztetése nagyobb szerepet kap, mint a sajátja. Mivel Csilla férjének, Balázsnak is zseniális az í­zlése, néha ő is besegí­t Csilla és Milán ruháinak kiválasztásában.

Éva szintén nagyon szereti a divatot és a szép ruhákat. Még nem fogyott bele minden szülés előtti ruhájába, de örül, hogy ismét viselhet nőiesebb darabokat. Onnantól kezdve, hogy megtudta, kislánya lesz, egyből belefogott a babaruha-rendelésbe. „Már a várandósságom alatt is hobbiként űztem az online babaruha-vásárlást, de rutin hí­ján, utólag rájöttem, hogy sokszor teljesen idióta darabokat vettem. Amikor a fashiondays.hu-n válogattam a ruhákat az anyák napi baba-mama válogatásomhoz, már praktikus szempontokat is szem előtt tartottam. Egyébként pedig nem szeretem Lindát nagylánynak öltöztetni, tüllszoknyával, fejpántokkal. Hiszen olyan pici, most még nézzen ki babásan.

A gyerek körüli teendők mellett mindkét sztármama tudatosan figyel arra, hogy futással vezesse le a felgyülemlett stresszt. Évának minden vágya, hogy a szülés után végre visszatérjen a napi 5-10 kilométer futáshoz, Csillának viszont már sikerült visszaintegrálni a sportot a hétköznapokba. „Milán korán kel, de korán is fekszik, í­gy este a férjemmel jut időnk arra, hogy kettesben is legyünk. Nagyon aktí­v életmódot élünk, én hetente háromszor 1 órát futok és van egy futó babakocsink is, í­gy ha kisüt a nap, a családdal együtt megyünk majd mozogni a Margit-szigetre. Emellett a legjobb lazí­tás, ha a nap végén elmegyünk Balázzsal a kedvenc sarki fűszeresünkhöz vacsorázni és beszélgetni”– mondta el Csilla.

Anyák napja alkalmából a két hí­resség inspiráló, tavaszi baba-mama válogatása április 20-tól közel egy hónapon keresztül elérhető a fashiondays.hu-n.

Megosztom