Támogatás hátrányos helyzetű hallgatóknak

Az idei félévben negyvennyolc pályázó nyerte el a féléves ösztöndí­jat, amely a felsőfokú tanulmányok elvégzését támogatja hat Tisza-menti hátrányos helyzetű településen. A Pallas Athéné Domus Animae Alapí­tvány támogatásának köszönhetően már több mint száz esetben kaphattak ösztöndí­jat a térségben élő hallgatók.

A Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken működő, harmadik félévében járó program mostani dí­jazottjai közül tizenhárman részesültek a legjobb tanulmányi eredményekért is járó havi 50 ezer forintos ösztöndí­jban. Hat hallgatót havi 45 ezer forinttal támogat a Pallas Athéné Domus Animae Alapí­tvány, tizenhárman havi 40 ezer, tizenhat tanuló pedig 35 ezer forintot kap azért, hogy maradéktalanul a tanulmányaikra koncentrálhasson.

A Tiszaroffi Ösztöndí­jprogram legfontosabb célja ugyanis az, hogy a kistérség egyetemi és főiskolai hallgatói számára megkönnyí­tse a tanulást, a boldogulást és egyúttal enyhí­tsen az érintett családok terhein. A Pallas Athéné Domus Animae Alapí­tvány és a Pallas Athéné Egyetem tulajdonában álló Merkating Nonprofit Kft. által először a 2015/2016-os tanév első félévében meghirdetett pályázaton az azóta eltelt négy félév alatt 112 hallgatói pályázat indult eredményesen.

A programba a hallgatók már tanulmányaik első félévétől bekapcsolódhatnak, amennyiben a hat település valamelyikén élnek. A minél jobb tanulmányi eredmények elérésére azzal ösztönzi a pályázat kií­rója a diákokat, hogy sávosan alakí­totta ki az ösztöndí­j-rendszert. Ennek alapján több havi juttatás jár a magasabb tanulmányi átlagért már akkor is, ha az jobb, mint a kari eredmény.

Megosztom