Megmozgatjuk a várost

Sokan a szeptemberi jó időben is az edzőtermekben izzadnak, pedig kalóriát égetni a szabadban is lehet. Ehhez nem kell más, mint egy bicikli és egy ügyes alkalmazás, amely úgy navigál minket az utakon, hogy közben minden figyelmünket a bringázás élvezetének szentelhetjük. A McDonald’s ma, az Európai Autómentes Napon bemutatott BringaMánia nevű mobil appja hasznos segí­tség minden városlakónak, aki a mindennapjai részévé szeretné tenni a biciklizést.

Egyre több a bringás a budapesti utakon, de a nagyvárosi biciklizés mintha még mindig a bátrak sportja volna. Sokan inkább a fitnesztermi pedálozást választják, ha meg akarják mozgatni magukat, pedig akár munkába menet is lehet égetni a kalóriákat. Már napi kétszer félóra biciklizés is igen sokat lendí­thet a kondí­ciónkon, főképp’ ha az autóban ülés helyett választjuk. Ehhez most már Budapesten is egyre jobbak a feltételek, hiszen az utóbbi években szépen bővült a bicikliutak száma, és köztük egyre több az autósforgalomtól elkülöní­tett biztonságos kerékpáros sáv.

Aki az esti spinninggel kombinált reggeli autózás helyett az igazi biciklit választja, időt is spórolhat, hiszen két keréken a reggeli dugót is kicselezheti. Ehhez persze tudni kell, hogy merre futnak a legjobb bringautak a városban, és hogy melyik vezet el leggyorsabban úticélunkhoz. A McDonald’s éppen ebben szeretne segí­teni a budapesti bicikliseknek az Európai Autómentes Napon bemutatott BringaMánia alkalmazásával, mellyel bárki egyszerűen megtervezheti a számára legideálisabb útvonalat a fővárosban.

A BringaMánia app úgy navigál bennünket Budapest és a környező városok biciklis útjain, hogy közben minden figyelmünket a bringázás élvezetének szentelhetjük. Tekerés közben elég csak időnként rápillantani a kijelzőre, mert az applikáció „manőverkártya” nézetében minden fontos információt egyszerre megkapunk, az útvonal hossza és a megtett táv pedig a navigációs képernyő tetején követhető.

Az induláskor megadott cí­mhez hangjelzésekkel irányí­t el bennünket az alkalmazás, í­gy a kevésbé rutinos biciklisek is magabiztosan manőverezhetnek vele. Az offline is használható térképen egyszerű ujjmozdulatokkal csúszkálhatunk a nézetek között vagy zoomolhatunk részletesebb áttekintésbe. A térképen azt is nyomon követhetjük, merre tekernek éppen ismerőseink, í­gy gyors tájékozódás után akár velük együtt is folytathatjuk a biciklizést.

A BringaMánia app tehát nagy segí­tség mindenkinek, akik a testmozgást természetes módon szeretné az élete részévé tenni. A szí­vritmust ugyan nem méri, de tökéletes kiegészí­tője lehet az okostelefonokon sorakozó fitnesz alkalmazásoknak. Az applikáció bevezetése nem minden előzmény nélküli, hiszen a McDonald’s évek óta támogatja a biciklizés ügyét. A BringaMánia program 2010-es indulása óta 34 bringás rendezvényen 73 000 biciklist mozgatott meg, de a vállalat azt szeretné elérni, hogy a hétköznapokon is egyre többen üljenek nyeregbe.

A Bringamánia app szeptember 22-től érhető el iOS és Android platformon. Akik részt vesznek az indulást kí­sérő Facebook játékban és az elsők között töltik le az alkalmazást, akár egy vázra illeszthető telefontartót is nyerhetnek.

A BringaMánia applikáció innen tölthető le.

Megosztom