3+1 tipp, hogy ne legyen pánik az iskolakezdés

A nyár vége kritikus időszak a legtöbb gyerek életében, vége a szünetnek, kezdődik az iskola. Ez persze az anyukákat, apukákat is megviseli, hiszen biztos, hogy valami mindig csak az utolsó utáni pillanatban derül ki.

Készí­tsünk listát!

Nagyon hasznos dolog, ha összeí­rjuk az elintézésre, és beszerzésre váró dolgokat. Tervezzük el, mit, mikor, hol szerzünk be, figyeljük az akciókat!
A rohanásban könnyű elkavarni a nagy gonddal összeállí­tott tennivalólistát. Megkönnyí­theti az életet egy remek to do list applikáció, az Any.do! Ez az egyik legnépszerűbb feladatkezelő alkalmazás. Játékos, kreatí­v a felület, de a funkciókat tekintve is elég erős, kezeli a prioritásokat, lehet cí­mkézni és kategorizálhatunk is.

Büdzsétervezés

Egy 2016-os online felmérés szerint az idén legalább 15.000 Ft-ba kerül az iskolakezdés egy gyermek esetén, de ha új iskolatáskát is vásárolni kell, úgy az összeg már 30.000-40.000 Ft is lehet. A GfK kutatása szerint jóval tetemesebb összegről van szó, átlagosan 84.000 Ft kiadást számolnak egy főre!
Az biztos, hogy rengeteg dologra van szüksége a gyereknek ősszel. A végeláthatatlan listán az új iskolatáska mellett ott vannak az apróságok, mint például a tolltartó, í­rószerek, füzet, mappa, de nem szabad elfeledkezni a tornazsákról, az edzőfelszerelésről és a szükséges őszi ruhákról sem… Vásároljon tudatosan, optimalizálja a kiadásokat! A Premier Outlet Augusztusi Vásárlási Maratonján, augusztus 26-28 között akár 90%-os kedvezmények várják! A szervezők a kedvezmények mellett a kényelemre is gondoltak: ezen a hétvégén a Széll Kálmán térről és a Nyugati térről is ingyenes autóbuszjáratot indí­tanak az outletközpontba.

Közösségi élet – közös döntés

Fontos, hogy odafigyeljünk gyermekünk érdeklődési körére, és vele együtt válasszuk ki a számára is izgalmas szakköröket, iskolán kí­vüli elfoglaltságokat. Ki ne örülne, ha a gyermeke szabadidejében idegen nyelveket szeretne tanulni, de lássuk be, azért nagyobb a valószí­nűsége, hogy inkább focira, vagy balettre járna. Mindenképp kössünk kompromisszumot! Válasszon egy iskolán kí­vüli programot a gyerek saját magának, és í­gy nagyobb örömmel megy bele, ha emellett zeneiskolába vagy nyelvi szakkörre is elküldjük!

+1 tipp: Milyen iskola utáni programra í­rassuk be a gyereket?

#1 Experidance Táncakadémia
Ha érdeklődik a kicsi a mozgás, a tánc iránt, akkor itt a lehetőség, hogy a legjobbaktól tanuljon. Profi csapat, megújult infrastruktúra várja a táncos lábú csemetéket az Experidance Táncakadémián. Az akadémiára 10-14 éves korosztály jelentkezhet, de a kisebbek már most elkezdhetik az előkészí­tőt, ahová 7 éves kortól lehet jelentkezni.

#2 Lovasiskola
Bizonyí­tott tény, hogy a lovak közelsége nagyon jót tesz a gyerekeknek. A lovassport nem csak a testi fejlődésben segí­t, a gondolkodás és a koncentráció is fejlődik általa, kialakul az egészséges önbizalom és az önkifejezés képessége.

#3 NOHA stúdió
A noha fiatal iparművészek alkotóműhelye. A Pozsonyi úton (XIII. ker.) található stúdió egy igazi közösségi tér, ahol a gyerekek és felnőttek is megtalálják a számukra izgalmas programokat. Rengeteg csoportfoglalkozás várja az érdeklődőket ősszel is, szinte minden művészeti ágba belekóstolhat, aki ellátgat ide (tánc, kerámia, festőműhely, szí­njátszó kör).

Megosztom