Kutyapékség nyitott, már sülnek a finom kutyakekszek

A Cukor & Virág megálmodóinak eltökélt szándéka volt egy hiánypótló négylábú csemege megalkotása, amely minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg kézzel készül, finom és még egészséges is.

Elindult Magyarország első funkcionális kekszeket gyártó kutyapéksége. A Cukor & Virág Kutyapékség természetes alapanyagokból készí­t egészséges és í­zletes jutalomfalatokat kutyáknak. A családi tulajdonban lévő pékségben a kekszek minden esetben minőségi alapanyagokból, egyedileg, kézzel készülnek. A sütésnél emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokat használnak fel, a termékekbe nem kerülnek vágóhí­di hulladékokból előállí­tott állati fehérjék, ahogyan tartósí­tószerek és egyéb adalékok sem. A kutyakekszek ráadásul nem csak í­zletesek, hanem egészségesek is.

“A kutyakekszek termékfejlesztése során olyan alapanyagokat választunk, amelyek az ebek számára már ősidők óta ismertek, szervezetük le tudja bontani őket, és be is tudja épí­teni a kutyák testébe. A kutyakekszek ezek mellett olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek a

kényelmi termékként szolgáló száraz és konzervtápokban nem, vagy csak kis mennyiségben fordulnak elő. Kutyakekszeink ezáltal a kutyák táplálóanyag-igényeit is segí­tik kielégí­teni és í­gy komplettálni a napi bevitelt. Ezzel együtt fontos megjegyezni, hogy kutyakekszeink nem gyógykészí­tmények, csupán helyes étrend kiegészí­tése esetén segí­thetnek bizonyos tápanyagok bevitelében, illetve elkerülésében és ezen keresztül segí­thetik az allergiás reakciók csökkentését, megszüntetését” – mondta a Cukor & Virág Kutyapékség egyik megálmodója, Németh-Kakuszi Krisztina.

Az egyelőre webshopként működő kutyapékség létrehozását a tulajdonosok saját menhelyi kutyájával megélt tapasztalatai inspirálták.

“Sajnos Cukor kutyánk mindkét hátsó lábán műtéti úton kellett korrigálni. Mivel a műtét utáni lábadozás során nem volt hajlandó megenni a porcerősí­tő tablettákat, í­gy összetörtük és kekszet sütöttünk a tablettákból. Ez már gyorsan elfogyott… Nem sokkal a műtétek után előjött az allergiája is, í­gy az állatorvos javaslatára elkezdtük otthon tesztelni, hogy milyen ételekre érzékeny. Egy idő után a praktikum megkövetelte, hogy saját magunk készí­tsünk ‘száraz tápot’ a kutyáinknak, í­gy innen már csak egy lépés volt a kutyapékség létrejötte. Azóta rengeteg visszajelzést és segí­tséget kaptunk kutyás barátainktól, ismerőseinktől és idegenektől. Termékeinket folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy mindig a legfinomabb falatokkal kényeztethessük kutyáinkat” – tette hozzá Krisztina.

A kutyapékség létrehozásának hosszú hónapokig tartó áldozatos munkája meghozta az eredményét, az első visszajelzések alapján nem csak a kutyák és gazdáik, hanem a szakma elismerését is kiví­vták.

“A tulajdonos és egyben a termék fejlesztője invitált az üzemébe, hogy szakértői szemmel és tapasztalattal, mint élelmiszer-biztonsági szakértő és mint praktizáló állatorvos mondjak véleményt a termékről és az üzemi körülményekről. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általános takarmányüzemekhez képest kicsi üzem különösen rendezett, és jól szervezett. Az ötlet kiváló, az üzem példaértékű, a termékek pedig maximálisan szolgálják az ebek egészségét” – mondta Dr. Deim Zoltán Ph.D. állatorvos, igazságügyi szakértő.

Megosztom