Pillangók lepik el a CamponátPillangók lepik el a Camponát

Nem mindennapi utazó lepkekiállí­tás érkezett Budapestre a Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpontba, amely április 11-étől 30-ig varázsolja el a látogatókat. A kiállí­tás megálmodója a székelyföldi Parajdi Lepkeház, ahol állandó kiállí­tásként tekinthetőek meg a szebbnél szebb trópusi pillangók az év melegebb szakaszában. Ez a csoda érkezett most hozzánk, hogy megismerhessük a szabadon repülő, csupán 1-2 hétig élő trópusi lepkéket.

Az ingyenesen megtekinthető kiállí­tás három hete alatt egyenesen a trópusokra utazhatunk a Camponával, hiszen 5-6 trópusi faj több mint 100 egyede látható egyszerre ezen időszak alatt egy számukra kialakí­tott, kellemes, barátságos környezetben, ahol csobogók és szabadon repkedő zebrapintyek járulnak hozzá a teljes trópusi élményhez. A kiállí­tott lepkék dél-amerikai, afrikai és ázsiai országok lepkefarmjairól érkeztek báb formájában és már itt, Budafok-Tétényben keltek és kelnek ki, hogy különleges látványt nyújtsanak a bevásárlóközpontba látogatóknak.

„Négy és fél tonnányi rakománnyal érkeztünk, í­gy a helyszí­nen épült fel a Lepkeház, ahol már fogadtuk is az első látogatókat. Egyszerre körülbelül 25 vendég tudja megcsodálni a pillangókat, őket megkérjük a belépésnél, hogy fokozottan figyeljenek, mert akár a földön is lehetnek éppen lepkék, illetve bármikor elröppenhet néhány zebrapinty a fejük mellett – mesélte Kilyén Barna, a Parajdi Lepkeház vezetője. – 750 lepke kel ki Budapesten a terveink szerint. Ez folyamatosan történik, a maximális „létszámra” a kiállí­tás második hetének közepén lehet számí­tani.

A lepkekiállí­tás ideje alatt egy keltető szekrény is látható a bevásárlóközpontban, ahol a látogatók megfigyelhetik a kikelés folyamatát, mely a megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosí­tása mellett fajtól függően néhány nap alatt lezajlik. A lepkék táplálékáról virágos növények és magas cukortartalmú gyümölcsök (narancs, banán, ananász) gondoskodnak, az információs táblákon pedig minden izgalmas részlet megismerhető lesz a különböző fajokkal kapcsolatban.

A különleges látványosság mellett szombatonként pedig további szórakoztató programok is lesznek a pillangók rajongói számára. Az elmúlt hetekben zajlott egy rajzpályázat, amelyre közel 800 pályamunka érkezett, s amelyben 4 és 14 év közötti gyermekek pillangókat ábrázoltak különféle technikákkal. íprilis 16-tól egy mini-kiállí­táson megtekinthetőek lesznek a legjobb alkotások. A gyermekeket kiskertész-tanoda várja, a kézműves foglakozások kedvelői pedig pillangós tárgyakat készí­thetnek, amelyeket emlékbe haza is vihetnek majd. A legifjabbak arcfestéssel változhatnak pillangóvá, kicsik és nagyok pedig egyaránt fotózkodhatnak pillangószárnyakkal, és posztolhatják magukról a különleges képeket. Aki pedig ebben az időszakban 10 000 Ft értékben vásárol a Camponában, hetente sorsoláson vehet részt, remek nyereményért.

íprilis 23-án és 30-án délután 15 órától pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl ad családi koncertet a bevásárlóközpontban, megkoronázva az amúgy is felejthetetlennek í­gérkező élményt.
„2016-ban ez már a sokadik különleges program, amellyel a Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpont meglepi a látogatóit. A szervezést és a kreatí­v programokat az üzemeltetés marketingcsapata koordinálja. Reméljük, hogy a vasárnapi zárva tartás eltörlésének tükrében, az eddiginél még többen élvezhetik ezt a kivételes lepkekiállí­tást” – nyilatkozta Kákosy Zsolt a CBRE ingatlan tanácsadó Ingatlanvagyon-kezelési vezetője, amely számos ingatlan mellett ennek az egységnek a működtetéséért is felel.

Megosztom