30 kilós csokitojással ajándékozta meg Mága Zoltán a beteg gyerekeket

Idén is az észak-olaszországi Cremonából származó óriási, 30 kilogrammos, közel 2 méteres csokitojással és ajándékcsomagokkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolt kicsiknek Nagypénteken Mága Zoltán hegedűművész. A hátrányos helyzetben lévők támogatása érdekében végzett tevékenységéért Pro Caritate-dí­jjal kitüntetett hegedűvirtuóz gyermekeivel, Jenniferrel és Zolikával adta át meglepetését a kis gyógyulóknak.

A kórházban már hagyománnyá vált húsvét előtt, hogy Mága Zoltán hegedűművész óriás csokitojással lepi meg a gyermekeket. A belgyógyászati, a gasztroenterológiai, az onko-hematológiai osztály beteg csemetéi idén is alig várták, hogy kezdetét vegye a különleges szertartás és a harminc kilós különleges édességet egy speciális rituáléval a sebész főorvos felvágja. A kicsik megkóstolták az olasz különlegességet és kí­váncsian figyelték, milyen csomagokat rejt a belseje. Nagy volt a tolongás az ajándékokért, de természetesen mindenkinek jutott. A csokoládét boldogan fogyasztották a gyerekek, a szülők és a kórház dolgozói.

Húsvétkor, a kereszténység egyik legszentebb ünnepén már több éve próbálunk egy kis vidámságot vinni a kórházi mindennapokba a Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal. A betegség kegyetlen, kiszakí­tja a gyermekeket a családjukból, a közösségből. A kórház idegen világában pedig az orvosok, a nővérek, és a kórház munkatársai nyújtanak segí­tő kezet és adnak reményt a gyermekek gyógyulásához. Elismerve a magyar egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, a társadalmi szerepvállalás részeként, mi civilek is sokat tehetünk, ha cselekvő szeretettel támogatjuk a rászorulókat. A családomban hagyomány lett, hogy gyermekeimmel az ünnepek előtt meglátogatjuk a szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban fekvő gyermekeket” – mondta Mága Zoltán. A hegedűművész hozzátette, hogy nagy örömmel látja, mennyi fejlesztés történt a kórházban.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa Nagy Anikó elmondta, hogy a gyerekek minden ünnepen nagyon várják a világhí­rű hegedűvirtuózt, aki jótékonysági koncertjeivel is rendszeresen segí­ti intézményüket. “Boldog vagyok, hogy idén már megszépült környezetben várhatjuk a Húsvétot és Mága Zoltán művész urat a cremonai óriás csokitojással. Tavaly decemberben az elmúlt 35 év egyik legnagyobb gyermek-egészségügyi fejlesztése fejeződött be, mintegy 1,2 milliárd forintból újí­tották fel a gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét. Nagy örömünkre, ugyancsak 1.2 milliárd forint értékben, a magyar gyermekellátás egyik legnagyobb radiológiai fejlesztése is megtörtént,új modern Ct-t és digitális röntgen berendezést kapott a kórház!” – tette hozzá a főigazgató főorvos.

Mága Zoltán az elmúlt években számos jótékonysági koncertet rendezett az egészségügyi intézmények működésének segí­tésére, vagy egy-egy beteg kisgyermek gyógykezelésére. A kórházak és beteg gyermekek támogatására fordí­totta a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért jótékonysági koncertsorozat több turnéállomásának bevételét is.

A hegedűművész idén, a Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság rendkí­vüli szentévében a magyarországi, az erdélyi, a kárpátaljai és a felvidéki hátrányos helyzetű magyar gyermekek támogatásáért indult koncertkörútra. Januárban Ukrajnában a kárpátaljai, februárban Szlovákiában a felvidéki honfitársainkért, legutóbb pedig Svédországban az erdélyi magyarokért szólalt meg a művész hegedűje. Svédországban, a Helsingborgi Evangélikus Nagytemplomban a 2016-os harmincadik jótékonysági koncertjét adta a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral, a hatalmas sikerű hangverseny bevételét az erdélyi rászoruló gyermekeket támogató Csibész Alapí­tvány kapta.

Megosztom