TITOKZATOS SZAVANNA

A nap korongja izzó gömbként emelkedik a látóhatár felé, a fűszálakon még harmatcseppek hintáznak. A tengerként hullámzó fűmezőből szigetként magasodik ki egy-egy magányos fa lombkoronája. Ez a szavanna, a tekintélyt parancsoló nagyvadak, a fürge antilopok, a szí­npompás flamingók, a kí­váncsi szurikáták és megannyi lenyűgöző állat- és növényfaj otthona.

A Mezőgazdasági Múzeumban nyí­ló, új őszi interaktí­v kiállí­tás a páratlan élővilágú afrikai füves pusztára kalauzolja el a kalandvágyó látogatókat, akik a táj jellegzetes állatai, az afrikai nagyvadak különös szokásai mellett ritkán látott, rejtőzködő élőlényeket, bámulatra méltó jelenségeket, meglepő természeti összefüggéseket is megismerhetnek. A felfedezőkre nem mindennapi feladat vár, miközben a játék során a szavanna számtalan rejtélyes lakója is útjukba kerül: találkozhatnak a Csupasz Turkálóval, a Trükkös Tojástolvajjal, a Vihogóval, a Futóbajnokkal és az ílomszuszékkal…

A kiállí­tás és óriástársasjáték során az is kiderül, vajon a résztvevők elég ügyesek, eszesek és talpraesettek-e ahhoz, hogy megállják helyüket a váratlan fordulatokkal teli kalandtúrán: felismerik-e a vadállatok hangját és nyomát, meglelik-e a vizet és az élelmet a kietlennek tűnő pusztaságon, és el tudják-e kerülni a rájuk leselkedő veszélyeket.

Légy ügyes!

A képzeletbeli utazáson, a szavanna úttalan útjait járva a látogatók izgalmas rejtvények és fejtörő feladatok segí­tségével, apró darabonként rakhatják össze a szerencsehozó talizmánt, hogy a kaland végén ennek fejében kiérdemelhessék a felfedezőknek járó jutalmat. A feladványok megfejtéséhez a résztvevőknek minden tudásukat latba kell vetniük: szükségük
lesz logikára, jó memóriára, éles szemre és némi furfangra.

 

A Titokzatos szavanna kiállí­tás és óriástársasjáték 2015. szeptember 19-től november 1-jéig látogatható a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A 700 négyzetméteren elterülő, látványos kiállí­tás és óriásjáték igazi családi program, amely rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.
A kiállí­tás az f exhibition szervezésében valósul meg.
Helyszí­n: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig
Korosztályi ajánlás: 4+

 

Bővebb információ: www.mmgm.hu

JíTÉK!

Válaszolj helyesen az alábbi kérdésekre, és nyerj egy páros belépőjegyet a kiállí­tásra! A válaszokat a pf@csaladilap.hu cí­mre várjuk 2015. október 6-a éjfélig. A levél tárgya: Szavanna legyen. Kérjük, add meg a neved és postací­med!

1. Ki szerepel a Családi Lap októberi cí­mlapján?
2. A kiállí­táson az afrikai füves puszták számos lakójával megismerkedhettek. Milyen jellegzetes szavannai állat látható a kiállí­tás plakátján?

 


Megosztom