Születésnapi buli a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszí­ne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye. A Park szeptember 12-én, szombaton egész napos születésnapi rendezvénnyel várja a vasút szerelmeseit, fiatalokat, időseket és családokat. Ezen a nagy napon, azok, akik szintén idén ünneplik 15 éves születésnapjukat, ingyenesen léphetnek be a Vasúttörténeti Park rendezvényére.

tt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet őket próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, tehetnek egy kört a fordí­tó-korongon, vagy felülhetnek a kerti vasútra. A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony több mint 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a gyerekek még a kerék tetejét sem érik fel. A kisebbek álma a kerti vasút, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén alagúton át, majd kis tó feletti hí­don keresztül tér vissza a kiinduló állomásra. Mindezt egy helyen!

Szeptember 12-én a 15 éves Vasúttörténeti Park nagyszabású születésnapi rendezvényt szervez, melynek előestéjén, szeptember 11-én a világhí­rű Benkó Dixieland Band ad koncertet az Orient csarnokban. A szombati jubileumon igazi felfűtött nagy gőzmozdonyokkal találkozhatnak a látogatók, melyek parádés felvonulása és versenye után ki lehet próbálni a gőzösök vezetőfülkéjében utazást is. A szervezők a programot további zenei „í­nyencségekkel” tarkí­tják, í­gy lesz fúvós zenekar, musical-operett gála, valamint 18:30-tól a nap záróakkordjaként és sztárfellépőjeként Somló Tamás ad koncertet.

A Vasúttörténeti Park születésnapi hétvégéjét egyszerűen nem lehet kihagyni, mert a muzeális értékek és a különleges élmények mellett a vasúti és a zenei programok nem mindennapi ötvözete várja a látogatókat!
A Benkó Dixieland Band koncertjére a jegyek már kaphatók. Jegyinformáció és részletes program a www.vasuttortenetipark.hu honlapon olvasható.

Megosztom