Vár az Európai Kerti Vasutak Találkozója!

Augusztus harmadik hétvégéjén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban, idén az M2 gyerekcsatorna támogatásával.
A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dí­zel- és gőzmozdonyainak kicsinyí­tett másai vonulnak fel az apró sí­npályán. Az idei rendezvény nagy újdonsága a hí­res NOHAB mozdony kicsinyí­tett mása, melyet a Vasúttörténeti Park dolgozói készí­tenek el a találkozóra. A kismozdony hűen utánozza az eredeti nagy NOHAB-ot, csak kerti vasút méretre szabva.

A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával szí­nesí­tett kerti vasúti pályát.
Az Orient csarnokban különböző jellegű modellvasutak várják az érdeklődőket: mint például egy osztrák-magyar koprodukcióban felállí­tott Dachberg terepasztal, egy amerikai rendszerű vasútmodell pálya és egy 18 méter hosszú LEGO® kockákból épí­tett terepasztal.

A rendezvény főtámogatója, az M2 gyerekcsatorna sok szí­nes programmal, igazi élményszigettel várja a kicsiket és szüleiket: a legbátrabbak a Hetedhét Gyerekhí­radó műsorvezetőinek bőrébe bújva kipróbálhatják, milyen lehet hí­reket mondani vagy időjárást jelenteni, játszhatnak a TV Maci életnagyságú szobájában, sőt részt vehetnek jelmezes fotózásunkon, ahol Jelmeztárunk kincseibe bújva az egész család megörökí­theti magát! Az M2 Élményszigeten sok szeretettel várja a látogatókat Süsü és a TV Maci is!

Természetesen a kerti vasút és a fenti szí­nes program kavalkád mellett a Park interaktí­v szolgáltatásai is kipróbálhatóak, í­gy a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sí­nautóban, vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon.

A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

Megosztom