NEM LEHET ELÉG KORíN ELKEZDENI – EGY NAP A BIZTONSíGOS KÖZLEKEDÉSÉRT

A Vasúttörténeti Park június 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól, játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait.

A Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, ezt kiemelve hí­vta életre 2007-ben a Közlekedésbiztonsági Nap rendezvényt, amely kibővült a közúti, a tömegközlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.

A Közlekedésbiztonsági Naphoz szakmai partnerként csatlakozott a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a GRSP Magyarország Egyesület, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a BKV Zrt. is, í­gy a gyermekek játékos közlekedésre felkészí­tését komoly szakmai csapat segí­ti június 14-én, vasárnap. A Park interaktí­v programjain túl, lesz kerékpáros ügyességi pálya, valamint 13 órától NOHAB mozdony és egy hungarocell autó szimulált ütközésének bemutatója.

A gyermekek – a Közlekedéstudományi Intézet szakembereinek segí­tségével – a Park területén kipróbálhatják az Élet Úton KRESZ pályát, amely kifejezetten a kicsiknek kitalált közlekedésbiztonsági játszótér. A legügyesebbek különböző ajándékokat is nyerhetnek.

15 órától a HandaBanda zenekar mutatja be legújabb, közlekedési témájú dalait a Park szí­npadán, illetve vasutas kví­zjáték keretében számos ajándékkal kedveskedik a legkisebbeknek a Vasúttörténeti Park is.
Az Orient csarnokban az óvodásoknak üzemel majd a KRESZ-suli nyomógombos gyalogátkelőhellyel, az NKH pedig érdekes közlekedésbiztonsági játékokkal és tesztekkel készül a programra.

A GRSP Magyarország Egyesületnek köszönhetően a kerékpáros ügyességi pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, de könnyedén be is gyakorolhatják a kerékpár biztos kezelését. Szintén a GRSP Magyarország jóvoltából egy vasúti kocsiban szemléltetett láthatósági programmal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Az ORFK-OBB 2015-ben is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” rajzpályázatot, melynek dí­játadója 11:30-kor kezdődik a szí­npadon.

A BKV Zrt. sátrában a nagyobbak kví­zt tölthetnek ki a helyes és biztonságos közlekedésről, maketteket készí­thetnek a BKV járműveiről. A legkisebbek játékos formában, egyedi kifestőkön keresztül ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival.

Ezen a napon a BRFK jóvoltából rendőrségi járműbemutatót, azaz rendőrautót és rendőrmotort is megtekinthetnek az érdeklődők.

ROSSZ IDŐ ESETÉN SEM MARAD EL A RENDEZVÉNY, EBBEN AZ ESETBEN TÖBB PROGRAMELEM A FEDETT ORIENT-CSARNOKBAN KERíœL MEGRENDEZÉSRE!

Megosztom