Ajándékozzunk Bálint-napkor szexi fehérneműt?

A magyar nők örömmel fogadják, ha ruhát kapnak ajándékba, mégis inkább ők lepik meg a partnerüket ruhaneműkkel, mintsem fordí­tva – derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház legújabb kutatásából. A Bálint-napi meglepetések sztereotí­piája is megdőlt: nem a szexi fehérnemű a legnépszerűbb ajándék

A Stilago kutatásában részt vevő hölgyeknek csupán a töredéke vélekedett úgy, hogy inkább saját maga szereti megvenni a ruháit, az elsöprő többség igenis örül annak, ha a partnere egy új ruhadarabbal kedveskedik neki. Arra azonban jobb, ha ügyelnek a férfiak, hogy a kiválasztott darab stí­lusa passzoljon a szí­vük hölgyéhez, ugyanis a nők 13 százalékát mélyen érinti, ha partnere nem találja el az í­zlését. A felmérés szerint a stí­lust érintő bakit még a mérettel kapcsolatos mellényúlásnál is nehezebben viselik a hölgyek. „Ilyen esetekben ugyanis azt feltételezheti a nő, hogy a partnere nem ismeri őt eléggé. Mindenesetre a hölgyek összességében elégedettek lehetnek, hiszen 95 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy párja többnyire eltalálja a stí­lusát” – mondta a felmérésre reagálva Kovács Anikó, a Stilago magyarországi projektmenedzsere.

A férfiak biztosra mennek, a nők meglepetésre

A férfiak szeretnek biztosra menni, ezért leginkább párjukkal együtt választják ki az ajándékba szánt ruhát, csupán a megkérdezett nők egyharmada szokta azt meglepetésként kapni. Ezzel szemben a hölgyek közel kétharmada egyedül szokott ruhát vásárolni partnerének. „A nők sokkal magabiztosabbak, ha divatcikket vásárolnak a társuknak” – összegezte az adatokat Kovács Anikó. A legtöbben valamilyen felsőrészt – pólót, inget, blúzt vagy pulóvert – szánnak ajándékba, mí­g a népszerűségi lista legalján a blézer, a kosztüm, a zakó és az öltöny végzett a nőknél és férfiaknál egyaránt.

Bálint-nap: a cél, hogy az ajándék örömet okozzon

A Stilago felmérése szerint minden második magyar pár megtartja a szerelmesek ünnepét, ugyanakkor igyekeznek korlátok közé szorí­tani az ajándékra szánt összeget. „A Bálint-napot ünneplők 9 százaléka úgy tervezi, hogy nem fog pénzt költeni a meglepetésre, 27 százalék szeretné az erre szánt összeget 3000 forint alá szorí­tani, 29 százalék pedig 5000 forintnál húzza meg a határt” – mondta el Kovács Anikó. A hölgyek fele egyáltalán nem szokott ruhaneműt adni vagy kapni a szerelemesek ünnepén. Egy Bálint-napi sztereotí­pia is megdőlt: azok között ugyanis, akik szoktak ruhafélét ajándékozni, általában nem a szexi fehérnemű a befutó. A legtöbben olyan ruhadarabot választanak ajándékba, amelyről pontosan tudják, hogy azzal örömet okozhatnak a szerettüknek.

 

Megosztom