A valóság jobb, mint a képzelet

Próbálják ki, hogy mi történik, ha nem csak olvasnak a fantasztikus szexről, hanem a tettek mezejére lépnek és személyesen tapasztalják meg ezt az izgalmat. Ebben segí­t a Durex #50GamesToPlay vágyfokozó játékokkal teli és egy szenvedélyes, egyben elgondolkoztató videót is tartalmazó weboldala.

Kevesebbet szeretkezünk, mint valaha

A Durex legutóbbi kutatásából kiderült, hogy a britek 65%-a, a magyarok 83%-a a valóságot részesí­ti előnyben a csábí­tó képzelettel szemben, ettől függetlenül azonban továbbra is fokozatosan csökken az együttlétek gyakorisága. Egy 2014-es brit kutatás szerint ugyanis a havi öt szeretkezés mára három alá csökkent. A Durex 2012-es Jólléti Kutatásából hasonló eredmények láttak napvilágot; e szerint ugyanis a magyarok 78%-a átlagosan hetente egyszer szeretkezik párjával.

Elképzelhető, hogy ebben a csökkenő tendenciában közrejátszanak a könyvek, a televí­zió és az internet jelenléte is a hálószobában? A Durex felmérése ugyanis azt mutatja, hogy az angolok kétszer olyan szí­vesen olvasnak egy jó könyvet az ágyban, a magyarok pedig leginkább az interneten böngésznek vagy TV-t néznek, minthogy partnerükkel foglalkozzanak.

Valóság vs. képzelet

Mióta a felnőtt fantáziák ily mértékben középpontba kerültek, úgy tűnhet, hogy igazi szexuális kalandorok vagyunk. A valóság azonban az, hogy kevesebbet szeretkezünk párunkkal, ráadásul, amikor új dolgok kipróbálására kerülne sor, komoly hiány mutatkozik az ötletek tekintetében. Az angolok több mint egy harmada ugyanis azt állí­tja, hogy legalább egy éve nem próbáltak ki semmi újat párjukkal az ágyban. Hazánk szeretői ennél sokkal aktí­vabbak ilyen szempontból, hiszen a magyar válaszadók közel egy harmada állí­tja azt, hogy legutóbb egy hete, 20%-uk pedig, hogy legfeljebb egy hónapja szí­nesí­tették meg együttlétüket valami újjal.

Játékot játszani

Mivel lehetne meggyőzni az embereket, hogy a képzeletet valóságra cseréljék? A Durex hisz abban, hogy egy kis plusz inspiráció megoldást nyújthat erre. A felmérés is ezt igazolja, hisz a magyar válaszadók többsége (91%) szí­vesen venne néhány új szexi ötletet, mellyel még inkább felpezsdí­theti szerelmi életét párjával. Ezt a célt szolgálja a Durex legújabb videója és az ehhez tartozó #50GamesToPlay szex tippekkel és játékokkal teli weboldal, mely arra buzdí­tja a párokat, hogy hozzák vissza a szórakozást a hálószobába, fedezzék fel saját vágyaikat és éljenek át együtt új élményeket.

A magyarok 80%-a kalandvágyónak tartja magát, aki szí­vesen próbál ki új dolgokat. A szexuális téren való újí­tások főleg Valentin napon jellemzőek, hiszen a válaszadók közel egy harmada szerint ilyenkor még több esély van arra, hogy különlegesebb dolgokkal kényeztessék egymást.

„Ahhoz, hogy fenntartsuk a párkapcsolatunkban a szenvedélyt hasznos dolog, ha új ötletekkel és játékokkal szí­nesí­tjük a szeretkezéseinket. A média által uralt világban természetes, hogy onnan merülnek fel ötletek, amelyeket azonban legtöbben a fantáziájukban bontakoztatnak ki és nem a valós párkapcsolatban. Ebből adódik az a jelenség, hogy amí­g a virtuálisan megélt fantáziák egyre gyakoribbak, ezek hatása inkább kártékony a párkapcsolaton belüli szerelmeskedésre. A szexuál-medicinai praxisban egyre gyakoribb jelenség az í­gy kialakuló cyberszex függőség (szélsőséges esetekben), és ezzel kapcsolatosan a valós életben átélt szexuális zavar – pl. vágy hiánya. A fantázia fontos lehetőséget ad élményeink gazdagí­tásához, de önmagában a realitásnak csak töredékét nyújtja, amelynél az élményt sok érzékszervünk együttes ingerlése hatványozza. Bí­zunk benne, hogy az új videó és a #50GamesToPlay weboldal jó irányba tereli majd a szerelmeseket is” – mondta Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM).

További érdekes magyar adat a Durex kutatásából:

• A magyar válaszadók 65%-nak a szexuális fantáziák hozzák meg igazán a kedvet a szeretkezéshez, ezzel szemben a válaszadók kicsivel több mint fele (68%) lépett már a tettek mezejére és valósí­totta meg ezeket partnerével.
• A válaszadók 60%-a örülne, ha párja nagyobb szexuális képzelőerővel rendelkezne.
• A magyarok mindössze 65%-a avatja be könnyedén szexuális fantáziáiba partnerét.
• A szexuális horizontok bőví­tése iránti igényt mutatja, hogy a válaszadók több mint háromnegyede játékosnak tartja magát az ágyban.
• A válaszadók kikötözéssel járó kalandokkal (42%), szexuális játékeszközökkel, sí­kosí­tókkal (29%) vagy szembekötözéssel (16%) kí­sérleteznének legszí­vesebben az ágyban.

Megosztom