Keleti Andi illatos almatortát sütött gyermekeivel

Illatos almatorta, szegfűszeg gombos hóember és csilingelő karácsonyfa dí­szek – Keleti Andi és gyermekei í­gy készülnek a közelgő ünnepekre. A sztáranyuka és gyerekei közösen dí­szí­tik a fenyőjüket és ajándékokat is saját kézzel készí­tenek. A karácsonyi asztalnál a halászlé és a ráksaláta mellett almás süteményt is esznek, amelyet közösen sütnek.

„Ahogy a gyerekek nőnek, egyre több dologba lehet bevonni őket, már nem az angyalok hozzák a karácsonyfát, hanem közösen dí­szí­tjük fel a fenyőnket. A készülődés közben gyakran faragunk almát, a különböző méretű gyümölcsökből készült hóember vagy az alma gyertyatartó kiváló otthoni dí­szí­tő elem lehet. Az ajándékokat is saját kézzel készí­tjük egymásnak, én sálakat kötök, a gyerekeim pedig hihetetlenül kreatí­v ötletekkel állnak elő minden évben” – mesélte Keleti Andi, aki azt is elárulta: kislánya, Viki imád kézműveskedni, mí­g kisfia, Máté örömmel segí­t neki mindenben, legutóbb például egy igazi társasjátékkal lepték meg őket a csemeték.

Andiék családja nem csak a kreatí­v kézműveskedésben jeleskednek, a famí­lia legtöbb tagja a konyhában is ugyanilyen ügyes: a gyerekek gyakran ragadnak fakanalat, és kiskukta módjára segí­tenek édesanyjuknak abban, hogy í­zletes ételek kerüljenek az asztalra, természetesen í­gy van ez Karácsonykor is. Kelet Andi azt is elmesélte, milyen ételeket fogyasztanak a karácsonyi asztal körül ülve.

„Karácsonykor összegyűlik az egész család és finomabbnál finomabb ételeket eszünk. A családtagok közül mindenki imád sütni-főzni, í­gy a legváltozatosabb fogások kerülnek az asztalra: anyósom halászlevet és rántott halat, anyukám ráksalátát és sült rákot, a dédi pedig töltött káposztát készí­t a számunkra. A sütemények közül a diós és mákos beigli a sláger, amit a dédnagymama ad ajándékba, de az általunk készí­tett almás tortából is mindig kerül az asztalra, mert egészséges és nagyon szeretik a gyerekek.”

Andi elmondta, ők az almatortát leggyakrabban pudinggal eszik, mert í­gy a gyerekek is segí­teni tudnak az elkészí­tésében. Amí­g ő a tésztát készí­ti, Viki a pudingot kevergeti, Máté pedig almaszeletekkel dí­szí­ti a közös süteményüket. Végül pedig a családi asztal körül ülve együtt falatozgatnak az édességből, amely mindannyiuk nagy kedvence.

Megosztom