Piacok Napja az Erzsébet téren

A programsorozat nem kisebb célt tűzött zászlajára, mint a városlakók fogyasztói attitűdváltásának elindí­tását, valamint a valós közösségi élményen alapuló személyes interakciók megerősí­tését. A rendezvényt, amelyhez számos ismert ember is csatlakozott, a WAMP Design Vásár, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac közreműködésével szervezi az Alapí­tvány. A Piacok Napja része a korábban indult „Kezdjetek szeretni..” nevet viselő programsorozatnak.

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapí­tvány azokat a manapság egyre divatosabb bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kisebb-nagyobb kézműves piacokat népszerűsí­ti, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják.

Mindezek mellett pedig a személyes interakciókat nélkülöző városlakóknak nyújt valós közösségi életérzést.
A Piacok Napja c. rendezvény része a korábban indult Kezdjetek szeretni.. elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősí­tését. A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac. A további árusí­tó standokra bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kí­náló árusok, civil szervezetek. A Piacok Napjához szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolha piac is.

A Piac hangulatát az utcazene teszi teljessé. A zenéléshez, az árusí­táshoz és Piacok Napja üzeneteinek közvetí­téséhez ismert emberek is csatlakoznak, többek közt Németh Juci énekesnő, Kecskés Karina szí­nművésznők.

A rendezvény bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segí­tő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, melynek hivatalos nagykövetei: Illés Fanni, paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella újságí­ró, műsorvezető, Feke Pál Junior Prí­ma és Artisjus dí­jas szí­nművész, énekes, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Megosztom