Narancsbőr kezelése szülés után

Nekem is volt „szerencsém” megtapasztalni, hogy a várandósság egyik kellemetlen velejárója a narancsbőr kialakulása. Mit van mit tenni, ez egy létező jelenség a babát várók körében, kevés az olyan nő, aki ezt elkerüli a várandósság alatt. Viszont jó hí­r az anyukáknak, hogy eltüntetése nem lehetetlen feladat.

A cellulit alapvetően egy bőrszerkezetből adódó probléma. A bőr szerkezetét nem tudod megváltoztatni, tehát a narancsbőr nem olyan probléma, ami egyik napról a másikra eltűnik, és utána soha többet nem kell vele foglalkoznod. Döntés kérdése, hogy hajlandó vagy-e áldozatokat hozni és változtatni az életmódodon, vagy nem. Ettől függ, mennyire lesz látványos és tartós az eredmény. De melyek is ezek a változások? Mit kell azért tenned, hogy eltűnjön a narancsbőr?

1, diéta
Változtatni kell az étkezésen, csökkenteni kell a só- és koffeinfogyasztást, mellőzni a telí­tett zsí­rokat, egyszerű szénhidrátokat, lisztes, cukros termékeket. Segí­thetnek a narancsbőr eltüntetésében a táplálék-kiegészí­tők, ha megemeled a fehérjebeviteled, pl. vacsorára egy fehérjeturmixot iszol. Leginkább alacsony glikémiás indexű és sok rostot tartalmazó ételeket célszerű fogyasztani, és napi 3-4 liter vizet. A folyadékfogyasztás kulcsfontosságú a cellulit elleni harcban, ugyanis meggyorsí­tja a salakanyagok kiürülését a szervezetből.

2, edzés
Az edzés az egyik leghatékonyabb kezelési módja a narancsbőrnek, ugyanis a cellulit csökkenthető a vérkeringés fokozásával. Ennek legjobb módja az aerob edzés, vagyis a tartós, mérsékelt intenzitású mozgás, mint pl. a tempós séta, futás, biciklizés, aerobik, stb., lényeg, hogy serkentse a vérkeringést, és legalább 40 percig tartson.

3, masszázs
Kiegészí­tő terápiaként javasolnám a masszázst, abban az esetben, ha a baba már nem eszik anyatejet. A masszázs célzottan a problémás területeken fokozza a vérkeringést, ezáltal segí­ti a lerakódott salakanyag megmozdí­tását, kiürülését a szervezetből.

Azért azt ne felejtsük, hogy alapvetően az étkezésen és az edzésen múlik a cellulit elleni küzdelem sikeressége.

További tanácsok a facebook-oldalamon: www.facebook.com/FittenPozitivan

forrás: http://www.fitten-pozitivan.com

Megosztom