Szüléstől a szí­npadig

Tisztán emlékszem arra az érzésre, hogy a várandósságom alatt 180 fokot fordult velem a világ, az első 3 hónap alatt szinte fel sem tudtam kelni az ágyból a folyamatos rosszullétek miatt, í­gy edzeni és egészségesen táplálkozni sem tudtam. Ez azért érintett lelkileg nehezen, mert a sport és az egészséges sporttáplálkozás mindig is része volt az életemnek.

A rosszullétek enyhülése után törekedtem a sporttáplálkozás alapelveit követni, továbbra is szedtem táplálék-kiegészí­tőket, C vitamint, Ca-Mg-Zn (kalcium-magnézium-cink) tablettát, Omega 3-at, valamint fehérjeport is fogyasztottam. A 9 hónap alatt 13 kilót hí­ztam, a kórházból pedig 7-8 kiló felesleggel jöttem ki.

A szülés utáni első hetekben a kisfiam egészsége és a testem regenerációja volt a legfontosabb, valamint az, hogy legyen anyatejem. Igyekeztem változatosan táplálkozni, sok vastartalmú gyümölcsöt, zöldséget, sovány húsokat fogyasztani.

A gyermekágyas időszak után, fokozatos terhelés mellett megpróbálkoztam a mozgással, és visszatértem egy kiegyensúlyozott diétához. Ez napi 5-6 étkezést, minőségi tápanyagbevitelt jelentett. Ahogy a várandósságom előtt és alatt, í­gy a szülést követő diétában is fogyasztottam fehérjeport a megemelt fehérjebevitel miatt. A vitaminok továbbra is az étrendem szerves kiegészí­tői maradtak. A szénhidráttal kapcsolatosan arra törekedtem, hogy a legnagyobb részét délután 2-3 óráig fogyasszam el. Az étkezés mellett odafigyeltem a folyadékfogyasztásra, ami nemcsak az anyatej termelődése miatt volt fontos, hanem a fogyásomat is segí­tette.

A mozgást a gyermekágyas időszak után otthoni tornával, leginkább mélyhátizom gyakorlatokkal kezdtem. Amikor már erősebbnek éreztem magam, akkor elkezdtem futni, majd a 10-15 perc futás után saját testsúlyos gyakorlatokat, guggolásokat, fekvőtámaszokat végezni. A szülés után 4 hónappal tértem vissza heti 2-3-szor a konditermi súlyzós edzésekhez. Ennek pedig meg is lett az eredménye, mivel 8 hónappal a szülés után szí­npadra tudtam állni fitneszmodell kategóriában.

TIPP: A hasizmodat babával együtt is erősí­theted. Ami neked kemény izommunka, az neki móka-kacagás. További tanácsok a facebook-oldalamon: www.facebook.com/FittenPozitivan

Megosztom