Glutén-, laktózérzékeny? Cukorbeteg? Itt bevásárolhat!

A Tesco-Global íruházak Zrt. több mint 100 új termékkel bőví­tette a glutén- és, laktózmentes, illetve diabetikus és bio élelmiszereinek kí­nálatát. Az í­gy már több mint 500 féle terméket tartalmazó kí­nálattal a Tesco nyújtja a legszélesebb választékot az ételintoleranciában vagy cukorbetegségben érintettek, valamint a bio élelmiszereket fogyasztók számára.

Az egészség az ember legfontosabb értéke, az egészséges életmód egyik alapköve pedig az egészséges élelmiszer. Sajnos azonban olyan sokszor és sok helyen találkozhattunk hasonló gondolatokkal, hogy legtöbbször már legyintünk, amikor ilyesmit hallunk. Jellemzően akkor állunk meg egy pillanatra és értékeljük újra az egészségünket, illetve táplálkozásunkat, amikor mi magunk közvetlenül vagy közvetve érintetté válunk. Az eddigi becslések pedig sajnos azt mutatják, hogy érdemes odafigyelni.

Egész életen át tartó diéta

A cukorbetegség Magyarországon ma, a becslések szerint körülbelül 1-1,5 millió embert érint. A diabetesen kí­vül azonban létezik egy hiperinzulinémiának (túlzott inzulintermelésnek) nevezett állapot is, amely szintén indokolttá teszi a diabetikus ételek fogyasztását. Laktózintoleranciában (tejcukorérzékenység) a magyar lakosság körülbelül 35-40 %-a, lisztérzékenységben pedig körülbelül 1-2 %-a érintett. A speciális élelmiszerek fogyasztása sok esetben tehát nem döntés kérdése, hanem egészségügyi szempontból egyszerűen nincs más lehetőség, tekintve, hogy ezek a betegségek egész életen át tartandó diétát igényelnek. Éppen ezért egyre nagyobb az ilyen termékek iránti kereslet. Mindemellett egyre többen vannak azok is, akik számára fontos, hogy a helyes étkezéssel megőrizzék saját és családjuk egészségét, ehhez pedig elengedhetetlenül fontosak a minőségi, bio alapanyagok.

Mindegyiknek megvan a szí­ne és a helye

A Tesco az első hazai áruházak megnyitása óta forgalmaz speciális élelmiszereket, melyek kí­nálatát – az egészségügyi okokból speciális táplálkozási igényű vásárlók visszajelzéseit szem előtt tartva – folyamatosan bőví­tett. Az üzletekben a májusi bőví­tést követően már több mint 500 speciális élelmiszer kapható, amelyből 275 bio, 134 diabetikus, 63 gluténmentes, és 44 laktózmentes termék. A vállalat célja, hogy az egyre szélesebb körben keresett speciális élelmiszerek az ország bármely pontjáról, mindenki számára könnyen hozzáférhetőek legyenek, ráadásul úgy, hogy a kí­nálatban mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő élelmiszert. A termékek kiválasztásában segí­tséget nyújt az egyedi szí­nkódolás is: a diabetikus ételek citromsárga, a gluténmentes élelmiszerek kék, a laktózmentes élelmiszerek narancs, a bio élelmiszerek zöld jelölése segí­t az egyes élelmiszertí­pusok megkülönböztetésében. Ráadásul a termékek egyedi kihelyezést kaptak az áruházakon belül, í­gy mindent egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.

A Tesco megfizethető áron, magas minőségű élelmiszereket kí­nál a fogyasztók számára. Az egészségen túl a vállalat számára fontos szempont a magyar gyártók támogatása is, í­gy a lehető legtöbb termék hazai termelőtől származik.

„Hetente közel 3,5 millió vásárlót szolgálunk ki, ezért a felelősségünk is nagy abban, hogy folyamatosan jó minőségű és széles termékválasztékot kí­náljunk. A speciális táplálkozási igényt kielégí­tő termékek kialakí­tásában ma már nem az a kérdés, hogy megtalálhatók-e az áruház polcain, hanem az, hogy milyen széles választékkal várjuk az egészségügyi szempontból érintett, illetve a tudatosan gondolkodó vásárlókat. Büszkék vagyunk rá, hogy a termékkí­nálat bőví­tésével jelenleg mi nyújtjuk a legszélesebb választékot a piacon” – mondta el Hevesi Nóra vállalati kapcsolatok igazgató.

Megosztom