Kalasnyikovval tesztelik látásukat a sztárok

Fegyverropogástól volt hangos a Budakeszi Lőtér, ahova a minap ellátogatott a 7 mesterlövész. Csonka András, Csisztu Zsuzsa, Ungár Anikó, Oszvald Marika, Barabás Éva, Hajas László és Sipos Peti mindenre elszántan töltötték csőre fegyvereiket. A sztárok a Magyar Látszerész Szövetség idei multifokális kampánya miatt húzták meg a ravaszt, és tesztelték kicsit sem szokványos feladatokban látásukat.

Hí­rességeink a steril szemészeti rendelőt lőpályára cserélték, és profi fegyverekkel a kezükben állták a sarat a „sasszemteszten”. Az első pillanattól kezdve érezhető volt a versenyszellem, amikor is különböző méretű töltényeket kellett kiválogatni a sztároknak, hogy próbára tegyék, menyire látnak jól közelre. A második körben még élesebb szemre volt szükség, előkerült ugyanis a western filmek állandó kelléke, a 44-es Smith&Wesson Magnum, majd a futóvad pályán az AK 47-es Kalasnyikov és a számszerí­j is.

„Meg voltam róla győződve, hogy a szemem azon kevés dolgok egyike, amely még jól működik rajtam” – kezdte nevetve az élménybeszámolót Csisztu Zsuzsa, aki annyira élvezte a versenyt, hogy az eredményhirdetés után még egy körre visszatért a futóvad pályára. „A feladatok során bebizonyosodott, nagyon nagy gond nincs a szememmel, de az kétségtelen, hogy gyakran elfárad, főleg miután hosszú ideig ülök a számí­tógép előtt. A lőszerválogatáson éreztem, hogy már nem látok olyan tisztán közelre, mint régen, viszont az első lőpályán maximum pontot értem el, ami igazolta, hogy távolra jól látok”- tette hozzá Zsuzsa büszkén, aki életében először próbálta ki magát komolyabb lövészetben.

Az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Petinek be kell látnia, hogy a szeme már nem a régi. A közelre látással vannak gondjai, és ezt nem csak a Magyar Látszerész Szövetség lőtéri feladatai igazolták.
„Nemrégiben elég kellemetlen volt, amikor tusfürdőnek néztem a szőrtelení­tő krémet, kí­nos perceket éltem át a zuhany alatt – viccelődött Peti, majd hozzátette – Komolyra fordí­tva a szót, az olvasáshoz egyre gyakrabban kell szemüveget használnom. A mostani feladatok közül inkább a lőpályán jeleskedtem, ahol arra volt szükség, hogy távolra lássak élesen.”

A nap befutója Hajas Laci lett, aki nem a szerencsének köszönhetően zsebelte be a győzelmet.
„Én néhány éve már multifokális lencsét hordok, mert a közel- és távollátással is voltak problémáim. Talán ennek is köszönhetően szerepeltem ma ilyen jól, lekörözve a többieket. Bár azt hozzá kell tennem, hogy csak a vaddisznó lövészeten vált biztossá a győzelmem, mert a lőszerválogatásban még Barabás Évi vezetett” – tette hozzá szerénykedve Hajas Laci.

Nem csak a sztárok tesztelhetik azonban a látásukat. A Magyar Látszerész Szövetség multifokális lencséket népszerűsí­tő kampánya során bárki kipróbálhatja a többfókuszú lencséket, amelyeket 100 százalékos elégedettségi garanciával kí­nálnak az összefogásban résztvevő optikák. A multifokális, lencsék minden élethelyzetben használhatóak, í­gy nincs szükség a különböző szemüvegek cserélgetésére. Komplex megoldást nyújtanak közelre, munkatávolságra (például számí­tógéppel végzett tevékenység esetén) távolra, és természetesen fényre sötétedő lencsével is megvásárolhatóak, í­gy a napszemüveget is kiválthatjuk.

Megosztom