Gyűjts matricát, menj múzeumba, játssz és nyerj!

A Mozaik Múzeumtúra elnevezésű program többek között tematikus matricagyűjtő játékkal és mobil applikációval próbálja múzeumba csábí­tani a fiatalokat, de a szervezők remélik, hogy a felnőtt lakosságot is sikerül megszólí­tani.

Ha külföldre megyünk, szinte mindig megnézünk egy-két templomot, bemegyünk néhány múzeumba. Miért ne tennénk meg ugyanezt itthon? Hazánkban is számos érdekes, szí­nes, izgalmas múzeum, kiállí­tás, emlékmű található, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket. Erre kí­nál most különleges lehetőséget a MOZAIK MÚZEUMTÚRA. De mi is ez az egész? Mi a teendő?

1. SZEREZD BE A GYÅ°JTŐFíœZETET! – A matricagyűjtő füzeteket megveheted az Alexandra Könyvesboltokban, valamint a játékban résztvevő múzeumokban (lista itt: www.mozaikmuzeumtura.hu). Hét különböző füzet készült, amelyek Magyarország hét régióját ölelik fel, egy füzet ára 379 forint.

2. RAKD ÖSSZE A GYÅ°JTEMÉNYED! – Vásárolj a múzeumok külsejét ábrázoló matricákat a kijelölt terjesztési pontokon, és ragaszd be azokat a matricagyűjtő füzetbe a megfelelő helyre. Őrizd meg a matricák kóddal ellátott hátlapjait! Egy csomagban 5 darab matrica van, a csomag ára 59 forint.

3. LEGYEN TELJES A GYÅ°JTEMÉNYED! – A terjesztési pontokon kapható matricák összegyűjtése mellett 2014. május 31-éig látogass el négy különböző, a játékban részt vevő múzeumba és a gyűjtőfüzeted felmutatásával a belépő mellé igényeld a múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát is! Gyűjts össze legalább négy meglátogatott múzeum belsejét ábrázoló, limitált kiadású matricát, és őrizd meg azok hátlapját is!

4. IGÉNYELD AJíNDÉKOD* ONLINE! – Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő,különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Ha teljes a gyűjteményed, és minden matrica a helyére került a gyűjtőfüzetedben, regisztrálj a weboldalon és rögzí­tsd a gyűjtőfüzet azonosí­tóját, valamint a matricák hátoldalán található kódokat.

5. KÉRD GARANTíLT AJíNDÉKODAT POSTíN! – Őrizd meg a kijelölt üzletekben összegyűjtött, a gyűjtőfüzetbe illeszkedő, különböző matricák hátlapjait, valamint a múzeumban kapott, limitált kiadású matricák hátlapjait! Az egyedi kóddal ellátott hátlapokat a gyűjtőfüzetben található, kitöltött űrlappal együtt küldd el postán a Mozaik Múzeumtúra 1389 Budapest, PF 148. postací­mre.

6. íœGYELJ A HATíRIDŐRE! – A matricák hátlapján található kódok rögzí­tésének, vagy azok postára adásának határideje 2014. május 31.

+1 MELYIK MÚZEUM? – A programban részt vevő intézményekben a Mozaik Múzeumtúra arculati elemeivel ellátott megállí­tó táblákat találhatsz, amely a programhoz kapcsolódó mobil applikáció eléréséhez szükséges információkat is tartalmazza.

A Mozaik Múzeumtúra egy, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által megvalósí­tott, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott nagyszabású múzeumnépszerűsí­tő program, amelynek elsődleges célja, hogy növelje a hazai múzeumok és kiállí­tóhelyek látogatottságát, megismertesse a szélesebb nyilvánossággal a magyarországi múzeumok sokszí­nű kulturális kí­nálatát. A 300 múzeum és kiállí­tóhely bevonásával megvalósuló projekt a kultúraközvetí­tés klasszikus és újabb trendeket követő eszköztárából egyaránt merí­tve egy élményekben gazdag játékra invitálja az érdeklődőket. A program céljainak elérését szolgálja az annak keretében készülő reprezentatí­v kiadvány, amelyben az érintett múzeumokról összeállí­tott szócikkek mellett, a múzeumokról készült fotók is helyet kapnak.

* Garantált ajándék, azaz egy féléves National Geographic magazin-előfizetés, valamint egy Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomag az első 1000, a kitöltött űrlapot, valamint a matricagyűjtő-füzetbe illeszkedő matricák hátlapjait hiánytalanul visszaküldő résztvevőnek jár. A garantált ajándékok online is igényelhetőek a weboldalon, a matricagyűjtő-füzet azonosí­tója, valamint a matricák hátlapján található kódok online rögzí­tését követően.

Megosztom