Katy Perry az új Jószolgálati Nagykövet

Az UNICEF központjában egy különleges rendezvény keretében avatták Katy Perry-t, a popzene nemzetközi szupersztárját az UNICEF legújabb jószolgálati nagykövetévé. Nagyköveti tevékenységének egyik központi eleme a fiatalok ösztönzése a szervezet munkájában való részvételre, mellyel a világ legsebezhetőbb gyermekeinek és serdülőinek életkörülményeit kí­vánja javí­tani.

“Katy Perry már most is bajnok a gyermekek szemében, í­gy alig várjuk, hogy hangját az UNICEF nevében is kieressze” – mondta Anthony Lake, az UNICEF igazgatója. “Örömmel tölt el minket, hogy üdvözölhetjük őt a jószolgálati nagykövetek között, és hogy nagyszerű hangja segí­tségével a világ gyermekeinek és fiataljainak hangját is felerősí­thetjük.”

Katy a fiatalokat arra fogja buzdí­tani: szólaljanak fel a saját életükben legfontosabbnak tartott kérdésekben, továbbá közvetlenebb módon szeretné bevonni őket az ezekre adható válaszok kidolgozásába is.

Tevékenységével elsősorban a legsebezhetőbb gyermekeket és serdülőket kí­vánja elérni: a mélyszegénységben élőket, az erőszak, bántalmazás vagy elhanyagolás áldozatait, illetve azokat, akik valamilyen veszély- vagy konfliktushelyzetben élnek.

Az UNICEF jószolgálati nagyköveteként a 29 éves énekesnő olyan ismert személyek sorához csatlakozik, mint Amitabh Bachchan, David Beckham, Harry Belafonte, Orlando Bloom, Jackie Chan, Mia Farrow, Danny Glover, Angelique Kidjo, Liam Neeson, Leo Messi, Sir Roger Moore, Vanessa Redgrave és Susan Sarandon.

Megosztom