Hí­res férfiak és a hajbeültetés

Mi lehet a közös Lisztes Krisztiánban, Harsányi Gergőben és Szuper Leventében? A hajbeültetés! Talán sokan nem is gondolnák, de a sportolók nemcsak a pályán maximalisták, a külsejükből is szeretnék a legjobbat kihozni. Bár nem a hajukban van az erejük, mégis ragaszkodnak hozzá.

Igen, a férfiakat is vannak annyira hiúak, hogy még esztétikai beavatkozásra is vállalkozzanak a szebb külső reményében. A férfiak mintegy 60%-át érinti egyébként a kopaszodás, amely gyakran fiatal korban is megkeserí­ti az ezzel küzdők életét.

Harsányi Gergő is átélte ezt, méghozzá elég korán. „A húszas éveim eleje, közepe felé vettem észre, hogy egyre kevesebb hajat kell zseléznem” – mesélte a magyar válogatott kézilabdázó arról az időszakról, amikor először szembesült a kopaszodás tüneteivel. Szuper Levente még előbb, 18-19 éves kora körül figyelt fel a jelekre, amelyek kétségbe is ejtették. „Elég nagy trauma volt. Nekem mindig világosszőke, hosszú hajam volt a kék szemeim mellé. Szomorú volt, hogy a húszas éveim végére elveszí­tettem a hajam nagy részét” – árulta el a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

Ha pedig az ember rendszeresen szerepel a nyilvánosság előtt – például azért, mert sportolóként szurkolók ezrei előtt küzd a pályán – még nehezebb együtt élni a dologgal. Pláne, ha az ellenfél csapatának szurkolói erre kiélezett beszólásokat harsognak a lelátón.

Lisztes Krisztiánnak pedig volt része bőven ilyesmiben. „Mindig jött valami olyan beszólás, amiről azt gondolták, hogy majd befolyásolja a teljesí­tményemet a mérkőzésen” – emlékezett vissza kellemetlen élményeire a 49-szeres válogatott labdarúgó. Róla a futballon kí­vül göndör fürtjei jutnak eszébe mindenkinek, í­gy nem csoda, hogy ragaszkodott a tincseihez. Ezért döntött úgy, hogy egy korszerű technológia segí­tségével visszaszerzi régebbi külsejét.

Hozzá hasonlóan Gergőt és Leventét is zavarta, hogy egyre nagyobb területen hiányzik a hajuk, ezért ők is a hajátültetés mellett döntöttek. Egyenként nagyjából 9 ezer hajszállal gazdagodtak az eljárásnak köszönhetően.

„Sokkal jobban érzem magam mióta megcsináltattam a beavatkozást, ha úgy adódna még egyszer belevágnék” – mondta Krisztián, hozzátéve, hogy jót tett a lelkének ez a változás. A saját elszántságuk mellett persze a csapattársak és a család támogatása is sokat segí­tett abban, hogy újra önmaguk legyenek.

Megosztom