Legyenek sztárok a hazai állatok

2013. augusztus 21-én megjelent a SPAR negyedik matricás albuma, amely a hazai növény- és állatvilágot mutatja be. Az albummal a vállalat természetvédelmi és oktatási célokat is kitűzött, hiszen segí­tségével a gyermekek játékos formában ismerhetik meg saját környezetüket.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a SPAR minden értékesí­tett kék matricacsomag árából 1 forintot ajánl fel az Alapí­tvány a Budapesti íllatkertért közhasznú szervezetnek.

A cégcsoport Magyarország cí­mű matricás album a saját ötletből, teljes egészében magyar fejlesztésként, holland licensz felhasználásával valósult meg. A kiadvány 65 oldalas és 200 matricának ad helyet. A benne szereplő szinte valamennyi magyarországi állat- és természetfotót a hazai élővilágot évtizedek óta fotózó, elismert magyar fotográfusok készí­tették.

Az album szakmai mentora a Fővárosi íllatkert szóvivője, Hanga Zoltán volt, aki segí­tett kiválasztani és bemutatni az itthoni élővilág szereplőit. A kiadvány attól is különleges, hogy a matricás albumok főhősét, Garfieldet magyar betyárnak rajzolta meg szerzője, Jim Davis – kifejezetten ebből az alkalomból. Ehhez hasonlóra eddig még nem volt példa.

Minden csomag számí­t

A SPAR rendkí­vül büszke arra, hogy egy-egy ilyen promóción keresztül ismereteket tud átadni olyan értékek mentén, mint a tudásvágy, a kitartás és a természetszeretet – mondta Saltzer Kornél, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat sajtótájékoztatóján, amelyet a Fővárosi íllatkertben tartottak.

Hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat minden értékesí­tett kék matricacsomag árából 1 forintot ajánl fel az Alapí­tvány a Budapesti íllatkertért közhasznú szervezetnek. Az adomány a hazai állatvilág és a természeti környezet javát szolgálja. A választás többek között azért esett erre az alapí­tványra, mert a fotókon szereplő állatok megismertetésében és az album szakmai összeállí­tásában nagy segí­tséget nyújtott a Fővárosi íllat- és Növénykert, amely évtizedek óta az egyik legfontosabb intézménye a hazai flóra és fauna bemutatásának.

 

Magyarország egy albumban

A Magyarország cí­mű matricás albummal a szupermarket arra kí­vánja felhí­vni a figyelmet, hogy a hazánkban található állatvilág ugyanolyan értékes és sokszí­nű, mint a messzi tájak élővilága, mellyel a Szafarimánia, a Dzsungelmánia és az í“ceánmánia albumon keresztül már korábban találkozhatott a közönség.Az album segí­tségével a gyermekek játékos formában ismerhetik meg saját környezetüket, az élővilágot, s jobban megértik, miért olyan fontos a környezetvédelem, a természet szeretete és tisztelete.

Ördög Nóra, az RTL Klub népszerű televí­ziós személyisége évek óta felbukkan a vállalat reklámjaiban, s ő lett a hazai állatok védelme és megismerése érdekében szervezett kampány szóvivője is. Nóra nemcsak munkahelyi kötelességének tekinti a természetvédelmet, édesanyaként is elkötelezett támogatója minden olyan programnak, ami segí­ti környezetünk megóvását, illetve a gyermekek képzését, fejlődését.

A Magyarország album promóció részleteit a http://magyarorszag.spar.hu/oldal tartalmazza.

Megosztom