Meglepetés és adakozás

Jótékony képeslappal lepd meg kedvesedet, a gyermekházasság elleni küzdelmet támogathatod ezzel.

Ha a sablonos ajándékok helyett idén valami igazán szívet melengető meglepetéssel rukkolnál elő, küldj Valentin-napi képeslapot annak, aki a legközelebb áll a szívedhez. Adományozz a nevében tetszőleges összeget az UNICEF lánygyerekeket segítő munkájára, és oszd meg a törődésedet azokkal a lányokkal is, akik csak remélni tudják, hogy esélyük lesz szerelemből házasodni.

A gyerekházasságban nincs semmi romantikus. A kényszer szüli, amelynek okai a szegénységre és nélkülözésre vezethetőek vissza. Az érintett családok számára ugyanis az egyedüli kiutat az jelenti, ha lányaikat hozomány fejében – sokszor már gyerekként – kiházasítják, ez pedig nemcsak a gyerekkorukat rabolja el, de a jövőjüktől is megfosztja őket.Ezek a lányok ugyanis gyakran már serdülőkorukban teherbe esnek, nem ritkán erőszak útján, fiatal koruk miatt pedig nagyobb eséllyel lépnek fel komplikációk a várandósság vagy a szülés során, amelyek mind a saját, mind a magzat egészségét veszélyeztethetik. Ma 650 millió olyan lány és nő él a világon, akiket gyerekként adtak férjhez. 2030-ig további 150 millió lánygyermeket fenyeget a korai kiházasítás veszélye – az erről szóló videó itt látható. A kiutat az oktatás és a szemléletformáló programok jelentik.

Az UNICEF Magyarország Valentin-napi kampánya ezeken a gyerekeken kíván segíteni: arra bíztat mindenkit, hogy idén valami igazán különlegessel lepje meg azt, aki a legfontosabb a számára. A tetszőleges összegért megvásárolt elektronikus képeslapok nem csak a megajándékozottnak jelentenek megható gesztust a szeretet és a szerelem ünnepén, hanem hatalmas segítséget is a leginkább rászorulóknak! A humanitárius szervezet a jótékony képeslapokból befolyt összegből ugyanis olyan programokat finanszíroz, amelyek lehetővé teszik a lánygyerekek számára, hogy megélhessék a gyermekkorukat, tanulhassanak és később saját kezükbe vehessék a sorsukat. Hogy felnőttként önállóan dönthessék el,hogy kit szeretnek, és miként élik az életüket!

A képeslapküldés négy egyszerű lépésből áll: az UNICEF Magyarország honlapján ki kell választani a támogatás összegét, beírni a megajándékozott személy nevét és email-címét, majd következhet az egyéni üzenet – ehhez ihletet adnak az előre elkészített sablonok -, és már lehet is küldeni a Valentin-napi képeslapot. Ezt február 14-én kapja meg a kiválasztott, elektronikus úton.

2000 forint 20 db foglalkoztató füzetet és ceruzákat jelent, amelynek segítségével a kisdiákok írni és olvasni tanulhatnak. Az oktatás a legjobb eszköz a gyermekházasságok számának csökkentésére. Az UNICEF segítségével eddig több mint 34 millió olyan gyereket sikerült visszaültetni az iskolapadba, akik a szegénység vagy más körülmények okán szüneteltetni vagy feladni kényszerültek a tanulmányaikat.

Megosztom