Dolce Vita!

2019-08-26 14:15
frissítve: 2019-08-26 15:17
Ha otthon is olaszos hangulatra vágynánk, a legkönnyebben ételekkel varázsolhatjuk elő. De most ne tésztában gondolkodjunk, jöjjön inkább a rizottó, és a tiramisut bolondítsuk meg egy kis málnával. A legjobb, ha az itáliai fogásokat a szabadban, napsütésben tálaljuk.
Málnás tiramisu

Hozzávalók (4 személyre):

kb. 3 dl feketekávé
6 evőkanál porcukor
1,5 dl habtejszín
30 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
16 db babapiskóta (kb. 13-14 dkg)
15 dkg málna
8 dkg fehér csokoládé

A feketekávét lefőzzük, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a hideg tejszínt habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a többi cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A babapiskótákat kettétörjük, egyesével megmártjuk a kávéban, majd elrendezzük négy desszertestálka aljában. Rákanalazzuk a mascarponekrém kétharmadát, majd rátesszük a többi megmártott babapiskótát.

Kevés málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit villával összetörjük, és a maradék krémhez keverjük. A poharakba kanalazzuk.

A fehér csokoládét késsel durvára vágjuk. A desszertespoharak tetejére szórjuk, málnával díszítjük. Behűtve tálaljuk.