Dukai Regina volt idén a Jézuska a gyerekklinikán

Családi Lap
2017-12-27 16:39
Az év legjobban várt időszaka a karácsony, ilyenkor a családok összegyűlnek és ki-ki saját hagyományai szerint ünnepel. Kicsik és nagyok közösen díszítik a fát, és terítik meg a családi asztalt, hogy utána együtt töltsék az estét. Az ilyenkor megszaporodott elintéznivalók közepette sem szabad megfeledkeznünk azokról, akik valami miatt nem tölthetik otthon a karácsonyt.
Karácsonykor azoknak a legnehezebb, akik valamilyen okból nem lehetnek családjuk és szeretteik körében. Nekik az ünnepek alatt a legkisebb figyelmesség is sokat számít, hogy minél meghittebb körülmények között tölthessék együtt az időt. Emiatt döntött úgy Dukai Regina, hogy idén karácsonykor a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika betegeit látogatja meg. „Alapvetően fontosnak tartom, hogy egész évben próbáljunk tenni másokért, de valahogy az ünnepek közeledtével ez a késztetés hatványozódik. Szerintem ilyenkor közelebb kerülnek egymáshoz az emberek és ettől eszünkbe jut, hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy a szeretteivel legyen. Ez talán a gyerekek számára a legnehezebb, hiszen szinte kivétel nélkül ez a kedvenc ünnepük. Idén a kórházban karácsonyozó gyerekeket látogatjuk meg, mert remélem, hogy egy kis játék erejéig elfelejtik, hogy nem lehetnek otthon szeretteikkel" - mesélte Regina.

Az akció keretében a Studio Moderna nem csak egy közel száz méter hosszú világítós játékautópályát adományozott a kis betegeknek a Klinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány közreműködésével, hanem 36 db Dormeo fedőmatracot is, hogy a fekvőbeteg ellátásban részesülő gyermekeknek minél komfortosabb legyen a kórházban töltött idő. A több mint 27 éve működő Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása. Ebben segít a most átadott támogatás is.

Az adományozás keretein belül a gyerekek Dukai Reginával közösen építhették fel a világító autópályát, amelyet a rendezvény után a rászoruló kisgyermekek kapták meg ajándékba. „Az itt karácsonyozó gyerekek szülei és a dolgozók is mindent megtesznek azért, hogy minél családiasabb lehessen a karácsony és ezért végtelenül felnézek rájuk. Remélem, hogy ezekkel a kis meglepetésekkel egy picit én is hozzájárulhatok a gyerkőcök boldogságához. Nagyon hálásnak érzem magam, amiért minden évben a családommal tölthetem az ünnepeket. El sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem édesapámmal szereznénk be a fát, vagy nem anyukámmal készítenénk el a menüt"- mondta el Regina.