Tippek a lakberendezőtől: Alapdarabok a kertbe és az erkélyre

Egyszerű trükkök a kényelmes balkonért
Szeretnéd igazán stílusossá tenni idén az erkélyt, és érdekel, melyek azok a bútorok és kiegészítők, amik nem hiányozhatnak kültéri oázisodból? Itt megtudhatod, hogyan
lehet kényelmes ülőhelyet varázsolni a legkisebb helyre is, és milyen kiegészítőkkel alkothatod meg zöld pihenőhelyed a város dzsungelében. Meríts inspirációt Grétka, a Dekoroom stúdió lakberendezőjének tippjeiből!

1. tipp
“Rendezd be az erkélyt olyan darabokkal, amelyek megidézik a természetet! Használd ki a padlót, a falakat, fedett erkély vagy terasz esetén pedig a mennyezetet is! A függőkaspókba ültetett növényeket nem lehet túlzásba vinni. Zöldből sosem elég.”
Extra ötlet: “Ha nem akarsz a falba fúrni, akkor tegyél egy állófogast az erkélyre, és akaszd rá a függőkaspókat. A fogas alsó polcaira is tehetsz virágokat. Gyönyörű, stílusos zöld fal lesz
az eredmény.”

2. tipp
“Ha fedett erkélyed van, és igazán hangulatos pihenőhelyre vágysz, tegyél futont és párnákat a padlóra. Válassz virágmintás párnát, ezzel is erősítve a természet hangulatot.”

3. tipp
“Jöhetnek a fények is! A fényfüzérek hangulatossá teszik az erkélyen eltöltött estéket. Ne feledkezz meg a gyertyákról és a lámpásokról sem! Jól mutat, ha LED-világítással díszíted a kaspókat, vagy az előbb említett állófogast, és a korlátra is aggathatsz fényfüzért.”

4. tipp
“Vess be magas növényeket vagy függönyöket, ha szeretnéd elkerülni a szomszédok kíváncsi pillantásait. A függönyök a tűző napsugaraktól is megóvnak. Függeszd fel őket egy rúdra, vagy szerelj fel síneket, ha fedett erkélyed van!”

5. tipp
“Egy természetes színű kültéri szőnyeggel extra kényelmessé teheted az erkélyt. Karakteresebb lesz tér olyan praktikus kiegészítők segítségével, mint a madáretetők vagy a kannák. A többfunkciós bútorok praktikusak a kisebb erkélyekre. Például ilyenek azok a puffok, amiket ülőhelyként, dohányzóasztalként és tárolóhelyként is használhatsz.”

forrás: www.bonami.hu

Megosztom