Segíts az Unicefnek!

Etiópia a szakadék szélén áll – a véres polgárháború legfőbb áldozatai a gyermekek
A képen látható fiatal lány neve Zala. Etiópia északi részén, a Tigré nevű tartományban él, ahol az elmúlt hónapokban brutális összecsapásokra került sor a kormányerők és a helyi milíciák között. A lány a faluját ért támadás során kapta a vállán található lőtt sebet, míg két nő és két idősebb férfi menekülés közben veszítette életét. Zala csupán a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt.
SEGÍTEK
A konfliktus elmérgesedése óta több mint 60.000 ember, köztük 25.000 gyermek menekült a szomszédos Szudánba. Akik nem tudtak elmenekülni Etiópiából, a Tigrében található Shire és Mekelle városában próbálnak menedéket találni. Mintegy 2.3 millió gyerek rekedt a polgárháborús övezetben, ahol nemcsak az alapvető szükségletek hiányával, de az erőszak legdurvább formáival is szembe kell nézniük. A segélyszállítmányokat pedig egyre nehezebb eljuttatni Etiópiába. Az utak nagy részét lezárták és lekapcsolták a telekommunikációs hálózatokat is.
Segíts Te is, hogy mielőbb védelmet és alapvető ellátást nyújthassunk a Zalához hasonló gyerekek túléléséhez!
Hogyan segít a támogatásodból az UNICEF?

  • Élelem biztosításával,
  • tiszta ivóvízzel,
  • alapvető higiéniás eszközökkel és gyógyszerekkel,
  • a gyermekek pszichoszociális támogatásával.
A gyermekek éheznek, betegek és sokan elszakadtak a családjuktól. A polgárháborús területen ragadt gyerekeket pedig folyamatosan fenyegeti a gyermekkatonaság, a szexuális és fizikai erőszak veszélye, sok esetben etnikai hovatartozásuk miatt.

Shire városában nincs tiszta víz, nincsenek rendes mellékhelyiségek és zuhanyzók sem. Többen a lerombolt iskolák romjai között próbálják átvészelni ezt a rettenetes időszakot. Az egészségügyi központokból csak néhány működőképes, azok is csupán részlegesen. Az áramkimaradások következtében a vakcinákat sem tudták hűteni, így szinte minden odalett, ami a gyermekek immunizációjához szükséges. A gyerekek szörnyű traumákat éltek át menekülés közben, rengetegen elszakadtak a családjuktól, így pszichoszociális segítségnyújtásra van szükségük. Félő, hogy ha nem sikerül rövid időn belül rendezni a konfliktust és békét kötni, újabb éhínséghullám sújthatja az országot.


A tiszta víz és az oltások hiányában az alultáplált gyermekek legyengült szervezete nem tud megküzdeni az olyan betegségekkel, mint a kolera, a kanyaró és a hasmenéses fertőzések.
SEGÍTEK
Az UNICEF életmentő humanitárius segítséget nyújt Szudán keleti részén, ahol tiszta vizet, alapvető higiéniai termékeket, gyógyszereket és élelmiszert biztosít az Etiópiából érkező menekült családok számára. A menekülttáborok nagyon zsúfoltak, így az emberek és a gyermekek nem tudják megtartani a kellő távolságot. Ez különösen veszélyes a koronavírus miatt és más, halálos kimenetelű járványok is elszabadulhatnak az alapvető védőoltások hiányában.
Bármilyen nehéz legyen is a helyzet, az UNICEF mindent megtesz a veszélyben lévő gyerekek megmentéséért!
Mi nem adjuk fel! Kérjük, állj mellénk Te is!

Megosztom