Megérkezett az idei Balatoni Gasztrotérkép®

Fenntartható gasztronómia, fecskementés, digitális újdonságok

A nyár egyik biztos jele, hogy végre megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép® legfrissebb kiadása: az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép® a jól ismert klasszikus témák mellett ezúttal is számos újdonsággal bővült, már megszokott módon applikáció formájában is elérhető, a digitális felületek nagyon szép modern dizájnt is kaptak.  Az idei szezon fő üzenete a fenntarthatóság és a környezettudatosság lesz, ezzel kapcsolatban érkeznek a kreatív kampányok is, amiket érdemes lesz majd követni.

Minden eddiginél több, összesen 78 vendéglátóhely részvételével, 50 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány június elején. A megújult dizájnnal frissülő Balatoni Gasztrotérkép® Applikáció idén is ingyenesen érhető el, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. Aszűrések között idén már megjelentek a gluténmentes, laktózmentes és húsmentes választási lehetőségek, valamint rákereshetünk az éttermekhez közeli elektromos töltőállomásokra is.

Évről évre hatalmas öröm, amikor megvalósul a Balatoni Gasztrotérkép®, hálás vagyok a vendéglátóknak, éttermeseknek a kitartásuk, lelkesedésük és a minőség melletti töretlen kiállásuk miatt, ami az idei kiszámíthatatlan helyzetben különösen embert próbáló feladat. A nyári időszakban óriási pörgésre számítok a Balatonon, sokan választják majd idén is belföldi pihenést, számukra hasznos iránytű lesz a Balatoni Gasztrotérkép emelte ki a Balatoni Gasztrotérkép®alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember.

Idén főszponzorként csatlakozott a BalatoniGasztrotérképhez a METROÖrömmel álltunk a magasminőségű balatoni gasztronómiát népszerűsítő márkamellé, közös értékeink mentén sok érdekes téma kerülnapirendre a fenntartható vendéglátás jegyében, amit a Balatoni Gasztrotérképpel közösen hívunk életre idénnyáron.  Profi vevőinket igyekszünk ezáltal abban is segíteni, hogy pozitív hatást tudjanak gyakorolni a közösségekre és a környezetünkre is  – mondta el Taferner Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. vevőmenedzsment és marketingosztályvezetője.

Folyatatódik a harmadik éve tartó sikeres együttműködésa Volvo Autó Hungáriával. Támogatásukkal valósul meg idén a Balaton Recharge kampány, melynek fókuszábaa fenntartható gasztronómia fontossága kerül. A BalatoniGasztrotérképen szereplő vendéglátóhelyek közül közelharminc kínál majd kimondottan fenntarthatóalapanyagokból készített Volvo Recharge fogásokat a nyár folyamán. Megvásárlásával a vendégek akörnyékbeli fecskék biztonságos élőhelyénekmegőrzéséhez járulhatnak hozzá a Balaton-felvidékiNemzeti Park jóvoltából telepített fecskefészkektámogatása révén.

A Bitraptors által fejlesztett Balatoni Gasztrotérkép®applikáció ingyenesen letölthető, a kiadvány pdfformátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papíralapú térkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június elejétől megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton a FunzineDistribution közreműködésével, valamint a Balatoni Gasztrotérképen szereplő 78 partnernél is.

Balatoni Gasztrotérkép®

Töltsd le a Balatoni Gasztrotérkép Applikációt!

Weboldal: www.gasztroterkepek.hu

Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep

Instagram: @balatonigasztroterkep

Használd a #balatonigasztrotérkép hashtaget

 

(fotó: Pure&Pastel Photography)

 

Megosztom