Ma van a túlfogyasztás világnapja

Jó hírünk van: idén három héttel későbbre esik a Túlfogyasztás Világnapja*

Míg tavaly már július 29-ére feléltük a Föld egy év alatt megújuló erőforrásait, addig idén ez a nap csak augusztus 22-én jön el. Ez tényleg szuper hír, hiszen az elmúlt években mindig egyre hamarabb és hamarabb jött el ez a nap. 

Hogy ezt egy kicsit érthetőbbé tegyük: jelenleg úgy élünk, mintha 1,75 Föld ** állna rendelkezésünkre, pedig csak egy van. Tehát habár most valóban nyertünk 3 hetet, korántsem szabad hátradőlni, hiszen a Föld tartalékai továbbra is kifogyóban vannak. 

Inkább keressünk olyan alternatívákat, amiket a szépségápolás terén például a LOVE BEAUTY AND PLANET tálcán kínál számunkra.

A márka legfontosabb küldetése a fenntarthatóság, melynek érdekében számos lépést tett és rengeteg terve van a jövőre nézve is:

🌿100%-ban újrahasznosított műanyagból készült flakonokat használ. 

Az újrahasznosított műanyag miatt a flakonok anyaga elszíneződhet néhol – de megéri. És maguk is 100%-ban újrahasznosíthatók! Jelenleg azon dolgoznak, hogy év végéig a kupakjaik is legalább 50%-ban újrahasznosított műanyagból készüljenek.

🌿Vegán minősítésű termékeik olyan természetes összetevőket tartalmaznak, 

mint az organikus kókuszolaj és a murumuru vaj. Ragaszkodnak a kiváló minőségű alapanyagokhoz.

🌿Etikus forrásból származó, természetes illatösszetevőket használnak. 

🌿Célul tűzték ki a szénlábnyomuk csökkentését. 

Mindig átláthatóan és nyíltan kezelik a szénlábnyomuk témáját. Ennek az elkötelezettségnek a jegyében nemcsak a termékeik gyártása és szállítása során évente kibocsátott szén-dioxid mértékét és az eredmények számítási módját hozzák nyilvánosságra, hanem azon is dolgoznak, hogy szénlábnyomukat 2020-ra 20 %-kal csökkentsék.

Megosztom