Ken hatvan éves lett


 

 

 

 

 

 


60. évfordulóját
ünnepli Ken: érkezik az évfordulós sorozat és a kerekesszékes baba

60. évfordulóját ünnepli Ken®, a Mattel népszerű babája. Ez alkalomból a játékgyártó különleges, klasszikus darabokat tartalmazó kollekcióval készült, de érkezik a kerekesszékes Ken® baba is.

Március 11-én ünnepli 60. évfordulóját Ken®. Az alkalomból különleges kollekcióval készült a babák forgalmazója, a Mattel: három klasszikus darab kerül a polcokra. Az új, évfordulós sorozatban az eredeti, 1961-es Ken® mellett megtalálható az 1975-ös Great Shape, és az 1985-ös Rocker Derek baba is. A játékok a korhoz illő frizurával és ikonikus ruházatban kaphatók március közepétől.

Akárcsak Barbie®, Ken® is nagy változáson ment keresztül az első babák megjelenése óta. A Mattel folyamatosan szélesíti portfoliót, így abban ma már minden bőrszín, hajszín, szemszín és többféle testalkat képviselteti magát.Márciustól pedig már Ken® is kapható kerekesszékesváltozatban. A különleges babával a márka célja, hogy folytassa a párbeszédet a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban. A változatos külsővel és ruházattal elérhető babákkal a gyerekek játék közben, végtelen számú történeten keresztül ismerkedhetnek meg a valódi világgal. Ehhez hozzájárul a részletesen kidolgozott, befékezhető, forgó kerekekkel ellátott kerekesszék vagy akészlethez tartozó rámpa is, amivel egyszerűen akadálymentesíthető bármelyik játékos helyszín, például a Barbie Dreamhouse (külön kapható).

A babázás gyerekek fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait 2020-ban tanulmányban is vizsgálta a Barbie® és a Cardiff University, amelyből többek között kiderült, hogy babázás közben aktivizálódik az agy társas készségekért, például az empátia kifejlődéséért felelős része. Ezek a készségek pedig meghatározóak lehetnek a gyerekek későbbi érzelmi, szociális élete, valamint iskolai sikerei szempontjából. A Barbie®kapcsolódó magyarországi felmérése rámutatott arra is, hogy ezt az aspektust szinte minden szülő kulcsfontosságú, fejlesztendő területnek tartja.

 

 

 

 

 

 

Érdekességek a 60. évfordulóját ünneplő Ken®-ről:

Ken teljes neve Kenneth Sean Carson, nevét a Mattel alapítói,Ruth és Elliot Handler fia után kapta.

Ken egy fiktív városból, a wisconsinbeli Willours-ból származik.

Hivatalos születésnapja 1961. március 11., pontosan 2 évvel és 2 nappal fiatalabb, mint Barbie.

Az első Kennek öntött haja volt szőke vagy barna színben, piros úszónadrágot, parafa szandált és sárga törölközőt viselt.

Ken és Barbie először 1961-ben találkoztak, az első közös televíziós reklámfilmjük forgatásán.
Ken 12 inch, azaz kb. 30 cm magas, kb. 1 cm-el magasabb, mint Barbie.
Az első legjobb barátja, Allan Sherwood 1964-ben érkezett.
Ken első afroamerikai barátja, Talking Brad 1970-ben debütált.
Az 1973-as Mod Hair Ken az első varrott hajú Ken. Szakáll, bajusz és pajesz matricák is tartoztak a babához, amelyekkelteljesen meg lehetett változtatni a külsejét.
Az okos és stílusos Ken az évek során több inspiráló karriert képviselt, többek között orvost (1963), pilótát (1975), teniszezőt(1980), tűzoltót (2019), életmentőt (2019) és baristát (2019).
A Sunsational Malibu Ken babák lettek az első afroamerikai(1982) és latino (1984) babák, amelyek neve Ken.
Ken egyetlen testvére öccse, Tommy, aki 1997-ben debütált.
Barbie és Ken 2004-es szakításáról az egész világ hallott.
Az igaz szerelem bizonyítékaként 2011-ben egy rövid időre Barbie és Ken ismét egy párt alkottak.
A 2017-es Fashionista Ken babákkal szélesebb és karcsúbb testalkatok, valamint új frizurák jelentek meg, mint például a kontyok és fonatok.
A minden eddiginél változatosabb megjelenésű Ken babák között 3 féle testtípus, 9 féle bőrszín, 10 féle szemszín, 27 féle hajszín és 20 féle frizura képviselteti magát.
Megosztom