Istenien friss!

Mindenki tudja, hogy az egyenesen a fáról szedett alma fogyasztása a legjobb módszer a testi egészség megőrzésére… A friss, kézzel készült kozmetikumok pedig ugyanilyen jótékony hatással táplálják a bőrödet.

A legfinomabb friss összetevők sokkal hatékonyabban ápolják és táplálják a bőrt, a hajat és az elmét, mint a hosszan elálló, tartósítószerekkel teli szépségápolási termékek. Még nem kezdtek el bomlani és romlani, így hatóanyagaik, különösen a vitaminok, az ásványi anyagok és a csodálatosan jótékony enzimek, aktívak. Az illóolajok akkor a leghatékonyabbak, amikor frissen vonják ki őket a növényből vagy virágból.

A Lush filozófiájának központjában is ez áll. Gyáraikba szinte minden nap érkeznek gyümölcs- és zöldségszállítmányok, amiket hámozást, főzést vagy pürésítést követően adják a termékekhez, melyeknek 58%-a tartósítószermentes. Különös gondot fordítanak arra, hogy kizárólag az általuk ismert legbiztonságosabb és legkímélőbb tartósítószereket használják, mint például a méz.
Szerintük a vásárlóknak joguk van megtudni, hogy pontosan mi kerül az általuk megvett termékekbe, mégpedig könnyen érthető és hozzáférhető módon.  Ezt minden termékük címkéjén egyértelműen feltüntetik: zölddel a természetes, feketével a biztonságos szintetikus anyagokat. Ezen felül: Nagy gondot fordítanak az alapanyagok rendelésekor az etikus forrásokra. A termékek kézzel készülnek, nagy gonddal és odafigyeléssel, hogy maximalizálják a minőséget és minimalizálják a hulladékanyagot.
A legyártott egységeket a készítés valódi dátumával és a gyártó nevével címkézik fel. Gyakran inkább kis adagokat gyártanak, hogy a termékek valóban frissen kerüljenek a vevőikhez. Nem halmoznak fel sem összetevőket, sem kész termékeket. Az üzem hulladékáramát is ellenőrzés alatt tartják.

Friss arcpakolásaik olyan táplálóak a bőrnek, mint egy gyümölcsturmix, és üzleteik központi termékét jelentik. Rengeteg ehető összetevőt használnak: az áfonya, méz, zab, mandula, szőlő, fokhagyma, tofu, citrom-, lime-lé, gyömbér és petrezselyem mind-mind szerepel a listán. A pakolásokban találsz tápláló gyümölcsöket, zsírszabályozó gyógynövényeket, bőrerősítő agyagokat és hatékony illóolajokat is.
Oatifix
Friss arcpakolás
3290 Ft / 75g

Azt mondják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és ez a gyengéd, hidratáló arcpakolás mindent tartalmaz, amire csak a bőrödnek szüksége lehet. Ha a bőröd az orcádon hajlamos a szárazságra, ez a banános és zabos arcpakolás finoman hámlasztja és puhaságot kölcsönöz neki. A friss bio fair trade banán és a bio illipevaj hidratálja és táplálja a száraz bőrt.

BB Seaweed
Friss arcpakolás
3290 Ft / 75g

Ezt nézd, hát nem csodás? Csak felviszed az arcodra és kezdődik a varázs! Moszat, méz és aloe – egy ígéretes barátság kezdete! Az egyenesen a Lush központjából, a poole-i öbölből származó friss hólyagmoszat és az aloe vera gél hűsíti és nyugtatja a bőrt.

Aqua Marina
Friss arctisztító
3090 Ft / 100g

Ásványi anyagokban gazdag tengeri moszatot és kalamint tartalmazó arc- és testtisztító, amely magába fogadja az illóolajokat és tiszta bőrt hagy maga után. A kaolint és a kalamint az olaj elnyelésére és a bőr tisztítására, az aloe verát pedig a víztartalom helyreállítására használjuk.
Megosztom