Interaktív mese – magyarul

Budapest, 2020.09.30. – Még biztonságosabbá teheted a Netflixet a gyerekek számára: megmutatjuk, hogyan tudod öt egyszerű lépésben gyerekbiztossá tenni az élményt. A Netflix kiemelten odafigyel a platform legfiatalabb nézőire. Éppen ezért, a gyerekek számára is tudatos és biztonságos tartalomfogyasztás érdekében hozta létre és fejleszti folyamatosan a Szülői felügyelet funkciót. Ha kiválasztottad a megfelelő beállításokat, nézzétek meg közösen a Bébi úr: Kapd el a bébit!  című mesét, ami az első, magyar nyelven elérhető gyerekek számára készült interaktív tartalom.

„Melyik kezemet választod?” – kérdezi Staci Jimbótól a Bébi úr: Kapd el a bébit! mese első perceiben, ám a döntés jogát a gyerekekre bízzák. Pontosabban ők választhatják ki a képernyőről, hogy Staci jobb vagy bal kezében lévő meglepetést néznék-e meg. Egyre népszerűbb, és itthon újdonság a Netflix folyamatosan bővülő interaktív kínálata. A Bébi úr: Kapd el a bébit! igazi mérföldkőnek számít, hiszen ez az első gyerekeknek készült interaktív mese, amely magyarul is elérhető a platformon. A Bébi úr interaktív különkiadásában kiderül, hogy a Bébi Rt. 16 állása közül melyik illik a nézőhöz a leginkább. 

Story image

Mit is jelent az interaktív tartalom?

Azt, hogy választások sorával a gyerek alakítja a történetet: beleszólhat, mit csináljon a karakter. A szereplők a néző döntései nyomán különböző kalandokba keverednek, a választás szabadsága megadja a lehetőséget, hogy minden egyes megtekintéskor egy másik sztori bontakozzon ki. Ezek a műsorok a legtöbb eszközön elérhetők, például okostévéken, streaming médialejátszókon, számítógépes böngészőkben, Android rendszerű telefonokon és táblagépeken, iPhone-okon, iPadeken, valamint iPod touch eszközökön. Az interaktív műsorok lejátszásához fontos, hogy a Netflix applikáció legújabb verziója fusson az eszközön.

Gyerekbiztos Netflix – 5 lépésben

A platform legfiatalabb nézőire, vagyis a gyerekekre kiemelten odafigyel a Netflix. Ha szeretnéd beállítani, hogy a gyerekeid milyen típusú tévéműsorokat és filmeket nézhessenek, állíts be személyre szabott szabályokat a profiljukhoz, vagy hozz létre kifejezetten nekik egy fiókot a Netflix Kids funkcióval.

Lunaria - Kaland a holdon
Lunaria – Kaland a holdon

Állítsd be a kifejezetten gyerekeknek készült Netflix profilt!

A Netflix fiókodhoz tartozó öt lehetséges profil közül legyen egy olyan, amit a családban a kicsik használnak. A Netflix gyerekfelülethasználatához hozz létre egy Gyerek profilt, ami egy olyan felület, amely nem engedi a közvetlen hozzáférést a fiókbeállításokhoz, és csak a gyermekek számára ajánlott tévéműsorokat és filmeket jeleníti meg.

Ezt így tudod beállítani:

Story image

A szülői felügyeleti beállításokban sok hasznos funkcióval találkozhatsz: kiválaszthatod például, hogy milyen korhatár-besorolású filmek jelenjenek meg a gyerekeknek, de konkrét műsorokat is letilthatsz. Állíthatod azt is, hogy automatikusan elinduljanak-e a következő műsorok vagy inkább ne, és a profilelőzményekben is böngészhetsz, ha szeretnéd látni, hogy milyen műsorokat nézett a gyereked. Ha mindezzel kész vagy, a folyamatosan bővülő Családi és gyerekfilmekkategóriában már csak választani kell, és indulhat az otthoni mozi!

Story image

A részletes beállítási útmutatókat a lenti pontokra kattintva érheted el: 

1. Konkrét korhatár-besorolású profil létrehozása

2.   Korhatár-besorolás megadása vagy konkrét műsorok blokkolása

3.   A saját profil vagy a fiókhoz tartozó más profilok zárolása

4.   Az automatikus lejátszás be- és kikapcsolása

5.   A profil megtekintési előzményeinek megnyitása

Megosztom